Vyrobte si doma meduňkové pesto

17.7.2015 00:01
Bylinky

Meduňku lze použít surovou v salátech; do pesta; nasekanou k aromatizaci majonézy, s ricottou či smetanovým sýrem (vložit pod kůži kuřecích prsou); vyluhovat v octě nebo čaji.Vybírejte ty nejlepší mladé listy. Starší listy jsou více tvrdé. Stonky a starší listy je možno využít při grilování.

Recept na meduňkové pesto

Složení:
100g mladé listy meduňky
2-3 stroužky česneku
50 g ořechů (mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu oříšky nebo piniové oříšky)
50 g parmazánu nebo pecorino sýru nebo vegetariánské alternativy
150ml extra panenský olivový olej
Sůl a pepř podle chuti.

Postup:

Dejte meduňku, česnek, ořechy a sýr do mixéru a mixujte, dokud nebudete mít hutnou pomazánku. Znovu zapněte mixér a přidávejte olej v tenkém proudu, dokud nebudete mít konzistenci, jaká se vám líbí. Možná budete muset několikrát seškrábat strany.

Dochuťte solí a pepřem podle chuti. Podávejte s těstovinami, s grilovanou rybou, kuřetem nebo zeleninou.

Skladujte v lednici pokryté olejem nebo v dávkách zamrazte.

Přehled komentářů

zobrazit všechny komentáře 

Tak jsem si tohle udělala ve svém mixéru vitamix a byla to opravdu ňamka.
Týna  |  30.7.2015 14:37

Jé tak to ve Vitamixu taky zkusím. Díky za typ.
Monika Ci.  |  27.8.2015 21:33

Taky mám mixer Vitamix - je to parádní přístroj.
Anna  |  29.9.2015 18:14

Mixér vitamix mám taky a naprostá spokojenost.
Elvíková  |  22.6.2017 13:34

zobrazit všechny komentáře

Přidat komentář

 
* *