Reklama

Vilcacora léčí nejen rakovinu.

Vilcacora (Uncaria tomentosa) je jednou z nejznámějších léčivých rostlin pocházejících z jihoamerického kontinentu konkrétně z Peruánských And.. Ve známost vešla díky úsilí polského misionáře pátera Edmunda Szeligy, který před šedesáti lety vycestoval na misii do amazonské džungle. Od jeho prvního setkání s léčivou liánou Vilcacorou se toho událo opravdu hodně.

Vilcacora pod mikroskopem

Díky pečlivému výzkumu je známo velmi podrobně její chemické složení, biologické vlastností, toxikologie, bezpečnost podávání a v neposlední řadě díky klinickým studiím byly objektivizovány její účinky na lidský organizmus. Hlavní léčivou složkou Vilcacory jsou skupiny alkaloidů (indolové, oxindolové), sloučenin, které zaujímají hlavní místo mezi léčebnými substancemi rostlinného původu, dále látky zvané steroly, aminoglykosidy, terpeny, taniny, flavonoidy atd. Takové množství různorodých skupin účinných látek dává Vilcacoře samozřejmě patřičný potenciál.

Mezi hlavní účinky na lidský organizmus můžeme počítat účinek protirakovinný, protizánětlivý, antivirový, antiepileptický, imunomodulační a imunostimulační, antioxidační a detoxikační, snižuje hladinu krevního tlaku, působí též jako antiarytmikum.

 

Reklama

Výsledky výzkumu ukázaly, že extrakty z Vilacory vyvolávají apoptozu a silně brzdí růst rakovinných buněk rakoviny plic, vaječníků, kůže, nádorů mozku, střeva, žaludku u melanomů i leukémie a lymfomů typu B, blokují specifická vazebná místa receptorů ženských pohlavních orgánů, stimulují fagocyty k produkci cytokinů, to jsou látky, které významně regulují imunitní systém, navíc působí cytoprotektivně na epiteliální buňky vystavené škodlivým faktorům, tzn. že chrání epiteliální buňky před změnami vedoucími k nádorovému bujení, u sliznice zažívacího ústrojí zabraňují vzniku vředové choroby.

Užívání extraktu z Vilcacory po dobu 15ti dnů u kuřáků způsobilo výrazné snížení mutagenní aktivity (aktivita která vede k buněčným změnám opět ve smyslu nádorového zvratu) jejich moče. Studium bezpečnosti podávání Vilcacory ukázalo, že není v běžných léčebných dávkách toxická pro člověka.

Vilcacora a její praktické léčebné využití

Konkrétní nemoci, na které se Vilcacora s úspěchem používá jsou zejména a hlavně různé druhy rakoviny od ledvin a močových cest, přes rakovinu prostaty, plic a dýchacích cest, zažívacího traktu, ženských pohlavních orgánů, rakovinu prsní žlázy včetně předrakovinné prevence.

Další velmi širokou indikací jsou zánětlivá onemocnění různých lokalizací od zánětu kloubů, ledvin, plic, průdušek, slinivky, močového měchýře, žaludku, atd. v jejich akutní i chronické podobě.

Další dobré zkušenosti přinesla kombinace v léčbě artrózy, bolestí různého původu, u lupenky a jiných kožních onemocnění, v menopauze, při vředovém onemocnění žaludku, vysokého krevního tlaku, špatné funkci jater např. po žloutence, dokonce i při onemocněních jako je deprese , stavy úzkosti, menstruační poruchy, hučení v uších, hemeroidy, křečové žíly, astma, cukrovka atd.

Preventivní podávání Vilcacory je samozřejmostí. Můžeme podstoupit např. omlazující kůru, kůru proti padání vlasů, revitalizující kůru, redukovat nadměrnou či nedostatečnou hmotnost nebo obecnou protirakovinnou prevenci.

Autor: MUDr. Pavel Špatenka - MEDALTERA - Centrum regenerační medicíny

Vilcacoru můžete zakoupit zde

Reklama

Komentáře

LenkaM (St, 10. 3. 2010 - 13:03)
Pro ty, co chtějí vědět více mám tip. Hoďte si do vyhledávače "Vilcacora kniha" a dostanete se na stránky, kde vám zašlou knihu o Vilcacoře ZDARMA. Už mi přišla.
V dnešní době nevídané :)
Jana (Po, 29. 11. 2010 - 15:11)
Může vyvolat vilcacora...Dobrý den! Touto cestou žádám o radu. Může být nějakým způsobem škodlivé pití čaje při léčbě chemoterapií. Nepiji čaj min. tři dny před a tři dny po. Děkuji za odpověď!
doktorka_soutěž (Po, 29. 11. 2010 - 15:11)
Nyní probíhá na doktorce soutěž o několik zajímavých cen. Přijďte soutěžit sem http://zdravi.doktorka.cz/atlantsky-ocean-leci-rymu-suchozemcum/
Ivan (Út, 22. 3. 2011 - 22:03)
Dobrý den! Touto cestou...Doporučuje se dva nebo tři dny před a po chemoterapii Vilcacoru neužívat. Při ozařování nevadí. Vím to z vlastní zkušenosti.
Sim (Po, 2. 5. 2011 - 00:05)
Pro ty, co chtějí vědět...Phe! V dnešní době normální... když chtějí nějací pobožní magoři ulovit další ovečku! Vsadím se, že kromě pár základních informací, které už každý z nás má z internetu, se dozvíte akorát spoustu náboženských keců. Vilca cora a 3 x denně otčenáš. A když to nezabere, aspon prislib, ze se dostanete do nebe.
jozef (Út, 24. 5. 2011 - 15:05)
Phe! V dnešní době...ty zasran,rozmysli co pises,aby aj tebe nebola vilcacora dora,a j ten otcenas
Sylva (Čt, 14. 7. 2011 - 13:07)
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jestli mohu užívat Vilcacoru při pylové alergii (užívám histaminika a inhalátor) a mám sníženou funkci štítné žlázy (rovněž užívám léky). Děkuji za odpověď.
Butch (Čt, 14. 7. 2011 - 21:07)
Zdravim vsechny.
Vilcacoru beru teprve mesic (je mi 48 let), sam na sobe zatim nic podstatneho nepozoruji. Ale musim napsat toto.
Memu psovi se udelala na krku asi pred 3 mes. obrovska tvrda boule,veterinar stanovil diagnosu zanet slinne zlazy a nasadil antibiotika. Za tyden leceni antibiotiky boule zmekla a zustal jen pytel slin ktery se tam tvoril stale dokola i kdyz mu veterinar obden sliny inj.strikackou vysaval.Celkem bral antibiotika 2 mesice ,nakonec doktor rekl ze antibiotika nezabiraji a ze se musi pes operovat coz je docela udajne u zvirat komplikovana operace krku. Dal mi cca 14 dni na to se dostavit na operaci. V te dobe jsem zacal uzivat vilcacoru tak jsem se zeptal veterinare jesli to smim davat i psovi.Rekl ze ano, denne 1 tabletu. Po mesici uzivani vilcacory se psovi zmensila boule na minimum a ted je sotva viditelna. Trvalo to ale dlouho zmensovalo se to velmi pomalu a kolikrat jsem si ani nebyl jisty jesli se ta boule opravdu zmensuje nebo jesli si to jen nenamlouvam.
Kdyz ale srovnam bouli po ukonceni antibiotik s boulickou co ma ted tak je to jasny.
Z toho vyplyva ze fakt to funguje a ze ji budu ted brat dlouhodobe i ja.
Jeste jeden tip pro vas. Zjistil jsem ze Vilcacoru prodava i cesky vyrobce (vlekarne) za 120 kc a dokonce ze ma v tablete obsazeno vetsi mnozstvi latky nez tomu je u nemeckeho vyrobce ktery ji ma za 490 kc.
Takze Vilcacora za 120 kc staci po 3 tabletach denne na cely mesic,coz si muze dovolit i treba bezdomovec. :-)

eva (Po, 25. 7. 2011 - 15:07)
Doporučuje se dva nebo tři...Vite,proc se nema uzitat zaroven s chemoterapií?
Butch (St, 27. 7. 2011 - 15:07)
Vite,proc se nema uzitat...Nevim kde jste tu hloupost vzala, na te me vilcacore je napsano ze naopak se doporucuje brat zaroven s chemoterapii protoze snizuje nicive nasledky chemoterapie.
JanaS. (Čt, 28. 7. 2011 - 20:07)
Nevim kde jste tu hloupost...Dobrý den,
taky se připojím s chválou na Vilcacoru.
U mne bylo podezření na Sarkaidozu (nevyléčitelné porucha autoimunity - jednoduše řešeno), doktoři si se mnou nevěděli rady, tak jsem si ji sama naordinovala a po 1.měsíci jsem začala pozorovat ústup problémů a cca po 2. měsících problémy zmizely. O Vilcacoře vím už hodně dlouho, ještě z doby, kdy se objednávala pouze v Anglii v ANDEAN MEDICINE CENTRE.
Pokud já vím, tak se nemá užívat pokud berete kortikoidy, prý se ty účinky navzájem ruší. To, že se nemá užívat při chemoterapii jsem také četla.Doporučila bych Vám zeptat se ve výše uvedeném centru na [email protected]. Určitě to za to stojí, Vilcacora je takový malý zázrak.
Viktor (Po, 5. 9. 2011 - 07:09)
Tohle si prectete !!!
http://www.prozeny.cz/magazin/zdravi-a-zivotni-styl/nase-zdravi/22356-lek-na-rakovinu-uz-ho-testuji
Jarka (Ne, 4. 12. 2011 - 11:12)
Proč se prosím nemůže užívat čaj z Vilcacory při diabetu, když si pícháte insulín ? Děkuji za odpověď.
Dede (Pá, 22. 11. 2019 - 23:11)
Skuste CBD olej....
Helena (Ne, 4. 12. 2011 - 11:12)
Proč se prosím nemůže...Vilcacora má tedy velice široký záběr. Má však její užívání i nějaké negativní účinky? V zásadě nemá, ale protože je to rostlina, která silně aktivizuje imunitní systém a obranné reakce na cizí tělesa v organizmu, nedoporučuje se podávat těm, kdo již absolvovali nebo budou absolvovat transplantaci kostní dřeně a vnitřních orgánů, v případě transfuze krve nebo užívání krevních preparátů, dále by ji neměli užívat kojící matky a těhotné ženy, hemofylici, děti do tří let, osoby, které si aplikují inzulín, osoby trpící cukrovkou I. Typu a také osoby prodělávající hormonální terapii. V těchto případech je nutno užívání vilcacory konzultovat s lékařem.
Možná je to tím, že tam nastávají obrané reakce proti "cizím" hormonům...a podobně.
inka (So, 3. 3. 2012 - 20:03)
Stale se nemužu nikde dozvědět jak je to s biologickou lečbou a uživaním vilcacory.
Manka (Ne, 4. 3. 2012 - 15:03)
Nevite nekdo muze se Vilcacora uzivat pri autoimunim onemocneni?
Monika (St, 2. 5. 2012 - 21:05)
Chtěla bych se zeptat jestli to mužu použivat Vilcacora čaj na myon v děloze a jestli to neni v tabletkach pro mně byto bylo lepši děkuji Monika Muže te mi napsat na muj mejla [email protected] děkuji předem
Růžička (Ne, 9. 12. 2012 - 04:12)
Mám dvě sestry, obě měly...Mohu potvrdit, že pitím zeleného ječmene se to také stalo, takže tomu věřím....
Jan (So, 15. 12. 2012 - 15:12)
Piji tento caj z Vilcacory asi 2 mesice spolu s hojnou konzumaci cesneku, kiwi ovoce a obcas prostridam "cajem" yerba mate a prozatim si to nemohu vynachvalit. Mel jsem velke problemy s imunitou, v podstate 4x do roka silne zanety prudusek tahnouci se leckdy mesic i dele a od doby denni konzumace vyse zmineneho zda se , ze mam pokoj i pres rizikove prostredi, v kterem se casto pohybuju ohledne viru. Ze samotne Vilcacory mam urcite dobry pocit.
Terč (St, 19. 12. 2012 - 19:12)
Jane, víra tvá tě uzdravila. :-)
Red (Čt, 20. 12. 2012 - 06:12)
Jan je fantasta. :-)
Jan (Út, 25. 12. 2012 - 19:12)
Budete se divit, ale zatim se drzim :)
KULI (Čt, 31. 1. 2013 - 06:01)
VYHLEDEJTE RAKOVINA A HOMOCYSTEIN
Dede (Pá, 22. 11. 2019 - 23:11)
A este k homocysteinu si vyhladajte tiez CBD olej.
Michal (Út, 9. 4. 2013 - 20:04)
Dobrý den,dá se používat Vilcacora čaj na nemoc DNA? Díky
Katka (Út, 16. 4. 2013 - 09:04)
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda nemáte někdo zkušenosti s užíváním Vilcacory odvaru a stolicí. Piji ji teprve třetí den a jsem trošku vystrašená. Nevím, zda jsem měla (a nikdy před tím se to nestalo) ve stolici krev a nebo je to zabarvené z toho odvaru. Odvar, když se uvaří má také červeno hnědou barvu. Prosím, poraďte a nebo mi sdělte zkušenosti. Doufám, že jsem si nějak neublížila. Začala jsem ji pít, protože mě pořád nadýmalo a pobolívalo v levém boku. Už jsem to několikrát řešila s lékaři ale nic jsem nevyřešila. Děkuji
Ondra (Út, 16. 4. 2013 - 09:04)
Dobrý den, chtěla bych se...Katko, kontroluj to, ale neboj se. Já taky nyní začal pít kvalitní vilcacoru a dějou se mi věci se stolicí. Pokud máš opravdu strach, umenši dávku. Jakožto přírodní adaptogen vilcacora nepředstavuje závažné riziko, indiáni toho pijí daleko více, když se léčí. Já piju denně odvar ze dvou lžic vnitřní kůry vilcacory a cítím více energie, ale příznaky čištění (sem tam bolesti atd.)
Katka (St, 24. 4. 2013 - 10:04)
Ondro, děkuji za radu. Myslím si, že už je to dobré. Nic už ve stolici nepozoruji. Jinak já si vařím odvar z jedné lžičky Vilcacory a 250ml vody. Nechám to 20 min. lehce vařit a pak scedím do klasické velikosti hrnku a přiliji si tam převařenou vodu (aby jsem měla ten hrnek plný). Tím delším varem se voda vyvaří. Odvar tak popíjím během celého dne. Jak si vzpomenu, tak se napiji. Je trošku hořký ale mě chutná a zjistila jsem, že mi ta hořkost i pomáhá na trávení a žaludek. Je mi prostě lépe. Každé jaro mám i problémy se žaludkem, ostatně jako celá má rodina a s tímto odvarem je mi opravdu lépe. :o) Moc Vás tady všechny zdravím a přeji hodně zdraví a stěstí. :o)
a kde se to (St, 24. 4. 2013 - 12:04)
kupuje a za kolik ..??? Praha

mám stále mmočák v háji a gynda apod. nic.....
omezuje mně to
mária (Út, 21. 5. 2013 - 21:05)
Dobrý den, chtěla bych se...Katka,
roky ma nafukovalo, nakoniec mi pomohli probiotické tabletky Syn - bio podľa návodu, bola to zlá črevná flóra. Lacná a účinná liečba.
Petr (Ne, 26. 5. 2013 - 13:05)
Zdravím všechny. Chci se zeptat jaký zásadní rozdíl je mezi vilcacorou 90tbl od vírobce Naturvita za cca 100kč a vilcacorou 120tablet od vírobce Hermann za cca 500kč. Jaké máte zkušenosti s těmito výrobci, protože cenový rozdíl je značný. Děkuji na reakci
Aleš (Čt, 25. 7. 2013 - 12:07)
Zdravím všechny. Chci se...Ahoj,kup si originál Vilcacoru krájenou a udělej si odvar.Nic lepšího nemůže být.Pozor na náhražky které jsou rozvlákněné. Originál jsou kousky dřeva cca.1*1cm.
Vilma (Čt, 25. 7. 2013 - 12:07)
Zdravím všechny. Chci se...Cenově nejvýhodněji vyjde na českém trhu Vilcacora od firmy Swanson, která se samozřejmě prodává pod americkým názvem CATS CLAW. 250 kapslí extraktu po 500 mg vyjde na 432 CZK. Čajíčky v podobě řezané nebo drcené rostliny jsou víceméně k ničemu. Dávka účinných látek je tam tak nízká, že by bylo třeba pít tak 20 šálků denně. Jinak na různých E-shopech v USA nebo v Kasnadě lze zakoupit za ještě nižší ceny.
tereza (St, 21. 8. 2013 - 19:08)
Evoí, vilcacora není...prosimte muj manzel ma na pravy a na levy plici nador mnesic uziva tablety vicacora pomuze mu to nechce jit na chemoterapii tereza prosim odepis
Anita (Ne, 1. 9. 2013 - 22:09)
Dobry den,,,,Mam 18 rokov a pred 2 tyzdnamy mi zistili ze mam nador na oblicke,,momentalne pijem caj s Vilcacory....Myslite ze mi pomoze ,,,,po kolkych dnoch zistim zmenu,,ma s tym niekto skusenosti?,..Dakujem
Valérie (Ne, 1. 9. 2013 - 22:09)
Dobry den,,,,Mam 18 rokov a...Anito, v tvém věku je to sice šok, ale určitě neházej flintu do žita, taky jsem ho měla, ledvinu mi vyndali a řekli, že ledvinové nádory se nevrací a nemetastázují, ani na chemo jsem nebyla. Hlavně se nenechávej operovat v malé nemocničce, domluv si to v Praze.
Držím ti palce.
Valérie (Ne, 1. 9. 2013 - 22:09)
Dobry den,,,,Mam 18 rokov a...Promiň, ani jem si nevšimla, že píšeš slovensky, jsem generace, které zní slovenština stejně známě jako čeština,
Takže asi Bratislavu bych volila.
Valérie (Ne, 1. 9. 2013 - 22:09)
A ještě do třetice - někdo tu píše, že vilcacora nemůže nahradit klasickou léčbu. To asi ne, ale každý člověk je nějak nastaven a reaguje na něco jiného. Znám případ, kdy nepomohla chemoterapie, ale vilcacora ano. Myslím, že bych volila klasickou léčbu s podporou vilcacory, tím se nedá nic zkazit.
Anita (Po, 2. 9. 2013 - 21:09)
Anito, v tvém věku je to...Hmm no a mozem vediet aky si ho mala velky,,,ja ho mam 6 cm....
Anito, (Po, 2. 9. 2013 - 23:09)
Dobry den,,,,Mam 18 rokov a...když sem uvedeš mailovou adresu, tak ti pošlu odkaz, který by měl pomoct. A s tím související podklady podle kterých sama pochopíš, jestli to je zajímavý. Mail nechci proto, že ti budu něco prodávat, ale nechci se tu dohadovat s lidma, co věřejí pouze skalpelu a chemoterapii a kterým navíc nic není.
Valerie (Út, 3. 9. 2013 - 07:09)
když sem uvedeš mailovou...Ahoj ,,,,moj e-mail je [email protected]
Vopred Dakujem
Shogun (Út, 3. 9. 2013 - 11:09)
A ještě do třetice -...Já nijak nastaven nejsem. Lidi se odlišně nenastavujou, nastavujou se akorát roboti a počítačový programy. Lidi se prostě odlišně rodí a odlišní jsou.

Vyvarujte se týhle odporný politický mluvy, která vnímá lidi a společnost jako obslužné systémy s páčkama a knoflíkama.
stejně tak (Po, 9. 9. 2013 - 17:09)
Anito, přesně jak píše...pomohly kombinace byliny,kameny a homeopatie i bez operace je to pryč,někdo na ní nechce neber lidem naději,že bez operace to nejde ! známá si tím prošla a po druhé prý už ne,je to těžké ,ale říkat...
"Ale odmítnout dnešní léčbu je cesta do hrobu."je kruté
Barbara (So, 14. 9. 2013 - 17:09)
Dobrý den,dá se používat...Při onemocnění DNOU je zapotřebí především snížit množství kyseliny močové v krvi!! Proto více doporučuji ostropestřec, kopřivu, smetanku lékařskou!! Bud´čaj, nebo se dnes dá koupit i v tabletách!Nezapomente dostatek tekutin, při detoxikaci a tomto onemocnění je opravdu zapotřebí dostatečně zavodnit tělo. Doporučuji si též v lékarně koupit Býlinskou kyselku( cca 14,-kč) a denně vypít 2dcl:)!!! Hoděn zdraví!
Aneta xy (Pá, 29. 11. 2013 - 22:11)
Dobrý den, prosím Vás, je tedy lepší čaj z Vilcacory nebo tabletky a kde se to dá sehnat? Děkuji za Vaše tipy!
Martin (Út, 28. 1. 2014 - 12:01)
Já jsem si kupoval drcenou Vilcacoru http://www.uncaria.cz/vilcacora-original-krajena a mají tam i extrakt http://www.uncaria.cz/vilcacora. Dávám přednost odvaru i když chuťově mi nechutná, je nahořklý. Zda si vybrat drcenou kůru, nebo tablety asi záleží na možnostech, zda máte čas si odvar udělat. Extrakt je do práce pohodlnější.
Martin (St, 26. 2. 2014 - 09:02)
Přidám mé zkušenosti s touto rostlinou. Beru ji již přes rok a půl v podobě tablet od firmy naturvita a to 3 denně, ráno při snídani, žádné před jídlem nebo po jídle, na to nehledím. Musím uznat, že mi opravdu pomohla, od doby co ji pravidelně užívám, nemám sebemenší problémy typu nachlazení. Také jsem strašně trpěl na záněty močových cest, jednou ročně mi doktorka psala antibiotika, každou zimu jsem měl chřipky atd. ... Teď nic a můžu to připsat této výborné rostlině s názvem Vilcacora.
Petr (St, 26. 2. 2014 - 12:02)
Dobrý den,
nabízíme zaslání naší knihy „Vilcacora léčí rakovinu“ zcela bezplatně! Kniha obsahuje velké množství zajímavých informací o Andské fytoterapii, které mohou být nápomocny při léčbě onkologických onemocnění. Napište si o ni na: [email protected]
Jana (Čt, 1. 5. 2014 - 16:05)
Já nijak nastaven nejsem....Někdo má tlak nízký a někdo vysoký, už to způsobí úplně jinou reakci na Vilcacoru.
Reklama