Reklama

Vilcacora léčí nejen rakovinu.

Vilcacora (Uncaria tomentosa) je jednou z nejznámějších léčivých rostlin pocházejících z jihoamerického kontinentu konkrétně z Peruánských And.. Ve známost vešla díky úsilí polského misionáře pátera Edmunda Szeligy, který před šedesáti lety vycestoval na misii do amazonské džungle. Od jeho prvního setkání s léčivou liánou Vilcacorou se toho událo opravdu hodně.

Vilcacora pod mikroskopem

Díky pečlivému výzkumu je známo velmi podrobně její chemické složení, biologické vlastností, toxikologie, bezpečnost podávání a v neposlední řadě díky klinickým studiím byly objektivizovány její účinky na lidský organizmus. Hlavní léčivou složkou Vilcacory jsou skupiny alkaloidů (indolové, oxindolové), sloučenin, které zaujímají hlavní místo mezi léčebnými substancemi rostlinného původu, dále látky zvané steroly, aminoglykosidy, terpeny, taniny, flavonoidy atd. Takové množství různorodých skupin účinných látek dává Vilcacoře samozřejmě patřičný potenciál.

Mezi hlavní účinky na lidský organizmus můžeme počítat účinek protirakovinný, protizánětlivý, antivirový, antiepileptický, imunomodulační a imunostimulační, antioxidační a detoxikační, snižuje hladinu krevního tlaku, působí též jako antiarytmikum.

 

Reklama

Výsledky výzkumu ukázaly, že extrakty z Vilacory vyvolávají apoptozu a silně brzdí růst rakovinných buněk rakoviny plic, vaječníků, kůže, nádorů mozku, střeva, žaludku u melanomů i leukémie a lymfomů typu B, blokují specifická vazebná místa receptorů ženských pohlavních orgánů, stimulují fagocyty k produkci cytokinů, to jsou látky, které významně regulují imunitní systém, navíc působí cytoprotektivně na epiteliální buňky vystavené škodlivým faktorům, tzn. že chrání epiteliální buňky před změnami vedoucími k nádorovému bujení, u sliznice zažívacího ústrojí zabraňují vzniku vředové choroby.

Užívání extraktu z Vilcacory po dobu 15ti dnů u kuřáků způsobilo výrazné snížení mutagenní aktivity (aktivita která vede k buněčným změnám opět ve smyslu nádorového zvratu) jejich moče. Studium bezpečnosti podávání Vilcacory ukázalo, že není v běžných léčebných dávkách toxická pro člověka.

Vilcacora a její praktické léčebné využití

Konkrétní nemoci, na které se Vilcacora s úspěchem používá jsou zejména a hlavně různé druhy rakoviny od ledvin a močových cest, přes rakovinu prostaty, plic a dýchacích cest, zažívacího traktu, ženských pohlavních orgánů, rakovinu prsní žlázy včetně předrakovinné prevence.

Další velmi širokou indikací jsou zánětlivá onemocnění různých lokalizací od zánětu kloubů, ledvin, plic, průdušek, slinivky, močového měchýře, žaludku, atd. v jejich akutní i chronické podobě.

Další dobré zkušenosti přinesla kombinace v léčbě artrózy, bolestí různého původu, u lupenky a jiných kožních onemocnění, v menopauze, při vředovém onemocnění žaludku, vysokého krevního tlaku, špatné funkci jater např. po žloutence, dokonce i při onemocněních jako je deprese , stavy úzkosti, menstruační poruchy, hučení v uších, hemeroidy, křečové žíly, astma, cukrovka atd.

Preventivní podávání Vilcacory je samozřejmostí. Můžeme podstoupit např. omlazující kůru, kůru proti padání vlasů, revitalizující kůru, redukovat nadměrnou či nedostatečnou hmotnost nebo obecnou protirakovinnou prevenci.

Autor: MUDr. Pavel Špatenka - MEDALTERA - Centrum regenerační medicíny

Vilcacoru můžete zakoupit zde

Reklama

Komentáře

Daniela (Po, 5. 5. 2014 - 19:05)
Kde si mohu Vilcacoru koupit?...Vilcacora sa da kupit aj v internetovej lekarni....vid vyhladavanie v googli....
Helena (St, 13. 8. 2014 - 11:08)
Využila jsem služeb paní Dinušové, ohledně terapie přikládání rukou. Tato terapie mě postupně dala do pořádku mé nervy a bolesti zad. Kontakt jsem dostala od kamaráda.Jinak je k nalezení reikivbrne.cz
úúúúúúúúúúúúúú… (St, 13. 8. 2014 - 12:08)
Využila jsem služeb paní...Dinušová, ty jsi i tady? Nezasírej všechny diskuse tou svou samochválou.
Rozola (Út, 19. 8. 2014 - 19:08)
a co funguje na Glioblastom Grade IV ? Po úspěšné operaci, ozařování a chemoterapii?
Dan (So, 23. 8. 2014 - 18:08)
Phe! V dnešní době...Pro Sim: Chlapče, Ty musíš bejt kvalitně vypatlanej! Buď ses na tomto světě vyskytl včera, nebo máš z veškerého vzdělání za sebou maximálně zvláštní školu! Například mně bylinky zachránily doslova život Ty magore!
Dan (So, 23. 8. 2014 - 18:08)
Jan je fantasta. :-)Red + Terč: Další dva magoři!
Stepan5 (Ne, 21. 9. 2014 - 11:09)
Evoí, vilcacora není...Muzete prosim uvest jakou kombinaci bylin s Vilcacorou pouzivate? V jakych davkach a jak pripravujete extrakty?
bylinář (Pá, 10. 10. 2014 - 12:10)
Muzete prosim uvest jakou...Vilcacora by se neměla s ničím kombinovat.
Kamil (Út, 11. 11. 2014 - 10:11)
Ahojte, mozem odporucit tuto skvelu zazracnu rastlinku a hlavne latku AC11, najucinnejsiu formu akou ju uzivat s 8 US patentmi a destiatkami pozoruhodnymi studiami o jej ucinkoch, pozrite na energiabhip.sk
Reni (Pá, 2. 1. 2015 - 18:01)
Může vyvolat vilcacora...Uňa de gato se při chemo užívat nesmí vůbec, jelikož snižuje účinnost chemo.
Jana (Út, 6. 1. 2015 - 19:01)
Vilcacora se doporučuje užívat s Tihuari lapachem. Z vlastní zkušenosti velmi doporučuji. Manžel byl na operaci se zhoubným nádorem na mozku velikosti 8 cm a dávali mu naději půl roku, o jednom roku se nám může zdát. Začal vilcacoru užívat po chemu a ozařování protože jsme o ní nevěděli. Pil čaje i kapky ve slivovici, k tomu čaje z měsíčku, kopřivy a žebříčku. Pít se něco musí, tak proč ne čaje. Dnes je tu 8 let a je v remisi.Dodnes ho pijeme občas všichni a není vůbec hnusný, co je hořké to je zdravé! Takže díky vilcacoře a "tomu tam nahoře", je na tom relativně dobře. Takže doporučuji! Sama užívám graviolu jako prevenci - doporučuji si o ní taky přečíst!
Petr (St, 7. 1. 2015 - 12:01)
Dobrý den,
nabízíme zaslání naší knihy „Vilcacora léčí rakovinu“ zcela bezplatně! Kniha obsahuje velké množství zajímavých informací o Andské fytoterapii, které mohou být nápomocny při léčbě onkologických onemocnění. Napište si o ni na: [email protected]
Vladi (Pá, 30. 1. 2015 - 15:01)
Ahojte, Ti co pouzivate Macaci pazur (vilcacora), uz je na Slovensku dostupna latka AC11 s 8 US patentami a viacerymi medicinskymi studiami z celeho sveta, ako výrazne pomáha pri rakovine a chemoterapii, AC11 pokracuje tam, kde obycajny macaci pazur konci, je to najefektivnejsia forma tejto uzastnej byliny, _Klinicke studie a podrobnosti si mozete pozriet tu:
energiabhip.sk - produkt Purple Caps
Petra (Po, 9. 2. 2015 - 10:02)
Vilcacora by se neměla s...Co píšete není pravda, zde vkládám originální text,který si můžete dohledat i na stránkách www.uncaria.cz

Vařit společně je možno pouze :
Vilcacoru s Tahuari,
Vilcacoru s Chuchuhuasi,
Vilcacoru s Muňa-Muňa,
Vilcacoru s Chanca piedra a
Chanca piedra s Cola de caballo.
i. (Po, 9. 2. 2015 - 14:02)
může vilkakoru užívat i kdo má vysoký tlak?respektive už ne neboť je léčený,nevím zda ho zvyšuje nebo snižuje lépe řečeno nedá se s bylinou vyléčit a zbavit se léků,díky
rebeka (So, 28. 2. 2015 - 13:02)
Ahojte. chcem sa spytat a yaroven poradit. Dedko mal nador na oblicke. Nador mu vybrali a po 10 rokoch sa mu tam opat vytvoril nador. ten mu opat ybrali, a teraz nam oznamili, ze je v 4. stadiu rakoviny,ma metastazy na plucach a ze bohuzialm neda sa nic robit. chcu mu nasadit tabletkovu chemoterapiu, no ja sa obavam, ze ta mu skor uskodi nez pomoze. teraz sa citi dobre, je vitalny a chuti mu jest. mame ist radsej prirodnou cestou ( vitamin c, Vilcacora, B17) alebo skusit este tie tabletky???
š (So, 28. 2. 2015 - 18:02)
Ahojte. chcem sa spytat a...Vilcacora není zazračný lék.
chemo nenahradí.
Nezadat (St, 4. 3. 2015 - 09:03)
Vilcacora není zazračný...V loni v létě jsem byl na hraně a poslali mě bez dobrání chema a ozařování domů.Měl jsem a doufám,že měl rakovinu jícnu 3 stádia.Doma jsem mohl jen vajíčka na měkko a ze slzami v očích lovecký salám + smetanu.Tonoucí se stébla chytá a tak jsem si opatřil javorový sirup ze sodou,pecky z meruněk(jsou z turecka a totálně hořké),vilcakoru střídám lapačem.Při vyšetření na pété po 3 měsících nezjištěny živé buňky rakoviny a po pondělním cété mě lékař řekl,že se stává a úplně zmizí i nádor.Vím bylo by to skvělé kdyby to pomohli všem, ale hlavně dcera dohledala,že to jsou prostředky které absolutně nemohou ublížit i když nezaberou.
Martas70 (Pá, 6. 3. 2015 - 21:03)
Chtěla jsem se zeptat jestli můžou tento čaj pít lidé s roztroušenou sklerózou?Neužívám žádné kortikoidy jen biologická léčba ve formě injekcí Rebif.Díky moc
jana nova (Pá, 13. 3. 2015 - 17:03)
Připadá mně naivní, že...zisk si berou do kapsy....my z nasich dani platime vyzkum novych leku...zaklad je nekupovat chemii a kdyz nebud poptavka nebude pro koho vyrabet...vim o cem mluvim.mame v rodine pharmacistu a ten rozhodne neni pro bylinky protoze by se lidi vylecili a on prisel o zisk...je to bussines nic vic...a jelikz to mam doma primo od odbornika potvrzeno muzu to rici na 100%. vidim pod poklicku coz mnozi jen ctou...
P.R (Po, 16. 3. 2015 - 16:03)
Filipským 4:6
" Netrapte se žádnou starostí, ale v každé modlitbě a prosbě děkujte a předkládejte své žádosti Bohu."
š (Út, 17. 3. 2015 - 07:03)
Chtěla jsem se zeptat jestli...Vilcacora se nemá kombinovat s żadnymi léky, u většiny sníží a nebo zruší účinky. Dojde totiž k vyloučení těchto látek z těla. Byl bych tedy velmi opatrný používat vilcacoru při současném braní nějakých léků. Pokud se ale jedná o roztrošenou sklerozu nexistuji byliny, které mohou pomoci. Platí, ale pravidlo nezbavit se oficiální léčby, byliny jako doplněk.
š (Út, 17. 3. 2015 - 08:03)
Vilcacora se nemá kombinovat...OPRAVA Pokud se ale jedná o roztroušenou sklerozu nexistuji byliny, které mohou pomoci. Platí, ale pravidlo nezbavit se oficiální léčby, byliny jako doplněk.

existují byliny, které mohou pomoci.
PS: píšu na mobilu a automatické doplnění textu změnilo slovo.
š (Út, 17. 3. 2015 - 08:03)
Vilcacora se nemá kombinovat...OPRAVA Pokud se ale jedná o roztroušenou sklerozu nexistuji byliny, které mohou pomoci. Platí, ale pravidlo nezbavit se oficiální léčby, byliny jako doplněk.

existují byliny, které mohou pomoci.
PS: píšu na mobilu a automatické doplnění textu změnilo slovo.
Petr (Út, 8. 9. 2015 - 12:09)
Dobrý den,
nabízíme zaslání naší knihy „Vilcacora léčí rakovinu“ zcela bezplatně! Kniha obsahuje velké množství zajímavých informací o Andské fytoterapii, které mohou být nápomocny při léčbě onkologických onemocnění. Napište si o ni na: [email protected]
Proč (Út, 8. 9. 2015 - 22:09)
Proč jen onkologie Vilcacora může nabídnout mnohem víc.
Radka (Po, 28. 9. 2015 - 07:09)
Mam 3-ketou dcerku trpici na bakterii e coli v moci. Zacinam podavat jednu tabletu denne. Vysypu do vody s troskou medu! Muze byt? Nevytvari se na vilcacore zavislost? Imunitni? Diky
Radko (Po, 28. 9. 2015 - 08:09)
Mam 3-ketou dcerku trpici na...Na Vilcacoru se závislost nevytváří, přesto je dobré taak jako u jiných bylin po určité době přerušit podávání. Můžete potom nahradit odvarem z lapacha, které podpoří imunitu a je mozne jej podávat i menším dětem Takto na dálku se špatně radí, každopádně sleduje reakce, protože Vilcacora je poměrně těžký kalibr mezi bylinami.
Radka (Po, 28. 9. 2015 - 08:09)
Na Vilcacoru se závislost...Dekuji za odpoved. Tady jde o to, ze ve trech letechmi bylinky nevypije :-(. Musim to udelat tak, aby to bylo male a rychle. Vilcacoru dam do strikacky a vstriknu do pusiny. To zvladne, ale vypit 250 ml to neda. Ja Vilcacoru uzivam necely rok a jsem spokojena. Dcerce to dam urcite pres celou zimu. A na jare vysadim a pres keto budu davat max zvykaci brusinky, doufam, ze, kdyby pul roku na vilcacore a pul roku na brusinkach?
zehlic (So, 10. 10. 2015 - 22:10)
Kdyby to bylo tak...Asi jste nepochopil/a marketing a podstatu farmaceutického průmyslu. Kdyby se do průmyslu dostalo něco, co dokáže tak jednodušše vyléčit rakovinu, přišlo by se tím o neuvěřitelně velké množství zisku.
Dede (Pá, 22. 11. 2019 - 23:11)
V skratke....PRESNE TAK
Q. (St, 14. 10. 2015 - 08:10)
Sice to není nebezpečné, ale svým způsobem je způsob, jakým výrobce parazituje na zoufalství lidí s onkologickým onemocněním (byť v řadě případů neopodstatněným, protože řadu nádorů lze zejm. po včasném záchytu vyléčit), je celkem eklhaft.
Velká gratulace (Ne, 15. 11. 2015 - 18:11)
V loni v létě jsem byl na...Tak to je úžasné, super zkušenost, vzhledem k tomu že mě pití vilcacory každý večer zbavilo nemoci která dle lékařů ani neexistuje, a lék na ni není, ani vilcacora mě toho úplně nezbavila, ale o 99% ji ze mě odstranila, raz za čas ji budu muset použít ale oproti třeba látce MMS je to rozdíl.. A na rakovinu bych vyzkoušel všechny alternativy a doktora bych volil jako poslední místo kam bych šel, a to už téměř bez naděje, pokud máte dobrého doktora který je upřímný a snaží se vás uzdravit proti těmto nic nemám, ale takových je jen pár.. většina z vás vytáhne peníze a stejně nepomůže¨.
Haluz (Ne, 15. 11. 2015 - 18:11)
MMS, Byliny, Půsty, dieta, klystýr, vitamíny minerály,kokosový olej, rozcvičky, živá voda, a určitě by se něco našlo, pravda s rakovinou jsem ještě neměl zkušenost a doufám že ani nebudu mít. Ale výše jmenované věci bych použil, kombinoval v max. snesitelné dávce, a myslím si že by to mělo pomoci.. ale každý jsme jiný, ¨jinak reagujem na látky... proto si nedovolím říci že to musí zabrat vždy..
Pavol (Čt, 24. 12. 2015 - 15:12)
VILCACORA LIEK NA RAKOVINU.
http://www.uloz.to/soubory/hkey/vilcacora-liek-na-rakovinu/

FARMACIA LOBING A ICH ŠPINAVÉ PRAKTIKY.
http://www.uloz.to/soubory/hkey/farmacia-lobing-a-ich-spinave-praktiky/

Čo ma vyliečilo z rakoviny? Vilcacora!
http://www.medicc.eu/sk/clanky-od-pouzivatelov/item/177-co-ma-vyliecilo-z-rakoviny-vilcacora

Posvätná rastlina Inkov – Vilcacora (Uňa de Gato, Mačací pazúr…)
http://www.ezopress.sk/2009/12/posvatna-rastlina-inkov-vilcacora-una-de-gato-macaci-pazur/

Vilcacora kôra
http://www.predajbylin.sk/vilcacora_kora/index.html
Iva (Čt, 31. 12. 2015 - 13:12)
Jano bez problemu ji koupis v...Dobrý den, reaguji na váš příspěvek o Vilcacoře na stránkách Doktorka.cz. Chci se zeptat, když jste uvedla, že ji užíváte už 3 roky, jestli ji užíváte nepřetržitě, nebo děláte přestávky, příp. jak dlouho. A dále, kolik litrů tekutin denně vypijete - Vilcacora odvodňuje. Děkuji předem za odpověď.
Radka (Ne, 3. 1. 2016 - 19:01)
Dobrý den,

vilcacoru beru ji již přes rok a chci se zeptat, jak dlouho se má brát, kdy se má dělat pauza a na jak dlouho?? Bereme ji celá rodina i moje tříletá dcerka, ale poslední dobou na sobě pozoruji, že je na čase ji vysadit. Ale nevím na jak dlouho. Děkuji
mamouš (Po, 14. 3. 2016 - 08:03)
MMS, Byliny, Půsty, dieta,...Já se s rakovinou léčila - 27 chemoterapií, ozařování, operace . Bez tohoto bych asi tady nebyla, ale musím říct, že díky bylinám a tinkturám jsem přežila tuto silnou léčbu s dobrými játry, ledvinami i srdcem. Myslím, že pokud má někdo rakovinu opravdu rozjetou bez tvrdé léčby to nejde , ale tyto pomůcky jako vilcacora nás udrží v dobré kondici, imunitě , pohodě. Teď mi byl diagnostikován nový nádor na mozku. Léčbě se určitě bránit nebudu , to by byla blbost,ale vilcacoru, pampelišku a ostatní přírodní preparáty si dám k tomu, i když to lékaři nemají rádi.

Vilcacora (Po, 14. 3. 2016 - 15:03)
Je výborná i při oparech.
Lucka (Ne, 3. 4. 2016 - 11:04)
V loni v létě jsem byl na...Dobrý den, moc Vás prosím mohl byste se mi ozvat na email [email protected]. Tchám má nejspíš rakovinu jícnu. Moc Vám děkuji
JANA A: (Út, 5. 4. 2016 - 22:04)
Pro ty, co chtějí vědět...Tuto knihu sháním,ale nemohu jí sehnat a na těchto stránkách-ZDARMA- se mi nepodařilo nikam doklikat.Díky za příp. radu.
martinko (St, 27. 4. 2016 - 23:04)
Moje teta trpí těžkou...Ahoj, kúp tvojej tete na rakovinu Fénixove slzy...., tasko ale da sa to zohnať. Cena je vysoká asi 6000kč za 10 ml.pa
Jitka (Ne, 5. 2. 2017 - 18:02)
Koupila jsem si tento čaj http://hlavnezdrave.cz/obchod/vilkakora-kura-kocici-drap/ a je teda dost hořký a vůbec mi chuťově nesedl, je to normální?
nejde (Ne, 5. 2. 2017 - 22:02)
Koupila jsem si tento čaj...U lečivich čajů nejde o chuť, ale o účinky. Dale je u vilcacory důležitá příprava. Proč jste se rozhodla pro Vilcacoru? Je vice bylin z Jižní Ameriky, které mají podobné účinky.
Iveta (So, 25. 3. 2017 - 16:03)
Můžu tento čaj nebo i tabetky vilcacora užívat zároveň s antikoncepcí? četla jsem že sám o sobě má antikoncepční účinky.
vilcacora (So, 25. 3. 2017 - 18:03)
Nemá antikoncepční účinky.
brbouba (So, 29. 4. 2017 - 11:04)
Vilcacora opravdu funguje. Zpočátku jsem měl pochybnosti, protože jsem pravidelně pil čaj z vilcacory a asi měsíc se zdánlivě nic nedělo. Pak jsem si ale všiml, že mi ustupuje ekzém v podpaždí, alergie, afty, celkově se zlepšilo i trávení, nepálí mě žáha, nejsem tolik unavený. Ani jsem za celou letošní zimu nebyl nemocný - chřipky a angíny, na které jsem dost trpěl. Je možné připsat celkové zlepšení mého zdravotního stavu právě pravidelnému pití čaje z vilcacory ??? Jestli vilcacora dokáže léčit i rakovinu, musel bych mít v blízkém okolí někoho, kdo to na sobě vyzkoušel a opravdu mu z nádorového onemocnění vilcacora pomohla. Takhle se to dovídám jen z článků na internetu, ale každopádně bych byl moc rád, kdyby vilcacora s doplněním jiných léčivých rostlin pomáhala i při rakovině. Je fakt, že na vilcacoru čtu samé kladné recenze a mám pročteno hodně příběhů lidí, kteří se díky vilcacoře dostali z rakoviny. Navíc je v dnešní době Vilcacora k dostání již téměř v každé lékárně - sypaná ve formě čaje, nebo tablet, kapslí. A cenově je přijatelná - 100gramů sypaného čaje za cca 160korun. Piju čaj dál jako prevenci. Jedna velmi pozitivní věc je na vilcacoře a to, že obsahuje prý mimo jiné i důležitý alkaloid izopteropodin a ten nabudí imunitní systém člověka k tomu, aby se vzchopil a probudil k boji s nemocemi, před kterými předtím rezignoval. Totéž platí i v boji s rakovinou. Chci věřit tomu, že to tak opravdu je, protože nemám doktory rád a jsem zastáncem přírodních léků, než chemie.
Marie (Čt, 25. 1. 2018 - 15:01)
Kde si mohu Vilcacoru koupit?...mají to v každé prodejně zdravé výživy.
Malfoy (Út, 10. 3. 2020 - 21:03)
Máte nekdo zkusenost z touto rostlinou - vilcacorou a pomohla nekomu z vás nejen v léčbě rakoviny, doplňkové samozřejmě. Rad bych tuto bylinu na uncarii koupil pro meho strejdu, kteremu nasli rakovinu plic druhé stadium
Default User Image
Robert (Pá, 8. 9. 2023 - 22:09)

Já jsem si těď koupil výhodně 5 balení Vilkakory od Solgaru po 150 Kc s min. dobou trvanlivosti 6/23. Mám ozkoušeno, že u Solgaru je kvalita nesnížená ani po této době.

Reklama