Léčivé polévky z celého světa: Kopřivová polévka
Suroviny:
25 g másla 1 středně velká cibule, jemně nasekaná 2 stroužky česneku, rozdrcené 400 g brambor, oloupaných a rozkrájených 450 g čerstvě natrhaných kopřiv (pouze vršky, sbírejte v rukavicích) 1 litr zeleninového bujónu 150 ml smetany na šlehání čerstvě nastrouhaný muškátový oříšek |
sůl a čerstvě mletý pepř
Postup:
1 Ve velkém hrnci rozpusťte máslo, přidejte cibuli a česnek a duste asi 10 minut. Přidejte brambory a kopřivy, prudce opražte, po 2 minutách přilijte bujón a zakryté přiveďte k varu a nechte 15 minut probublávat. Sundejte ze sporáku a nechte vychladnout.
2 Ručním šlehačem vymíchejte na pyré, vmíchejte smetanu a dochuťte špetkou muškátu, solí a pepřem. Ohřejte a ihned podávejte. Bohatě stačí pro 6 osob. Zdroj: Jomes Wong - Vypěstujte si vlastní léky, nakladatelství Grada |
Komentáře