Reklama

Recept na speciální česnečku, která zatočí s viry

Zapomeňte na chřipku. Polévka na základě více než 50 stroužků česneku, cibule, tymiánu a citronu zničí téměř každý virus, který vstoupí do její cesty, včetně nachlazení, chřipky a dokonce noroviru .

Modifikovaná česnečka
4 porce
26 stroužků česneku (ve slupce)
2 lžíce olivového oleje
2 polévkové lžíce (1/4) organického másla 
1/2 lžičky prášku kajenského pepře 
1/2 šálku čerstvého zázvoru
2 a1/4 šálku nakrájené cibule
1 a 1/2 lžičky nasekaného čerstvého tymiánu
26 stroužků oloupaného česneku
1/2 šálku kokosového mléka
3 a 1/2 šálku organického zeleninového vývaru
4 měsíčky citronu
 
Předehřejte troubu na 180 C. Umístěte 26 stroužků česneku do malé skleněné zapékací misky. Přidejte 2 lžíce olivového oleje a posypte mořskou solí a promíchejte. Zakryjte zapékací misku těsně fólií a pečte česnek do zlatova a do změknutí, asi 45 minut. Promněte česnek mezi prsty, aby se uvolnily stroužky. Dejte stroužky do malé misky .
 
Rozpusťte máslo v těžkém velkém hrnci při středně - vysoké teplotě. Přidejte cibuli, tymián, zázvor a kajenský pepř  a smažte, dokud cibule nebudou průsvitné, asi 6 minut. Přidejte pečený česnek a 26 syrových stroužků česneku a  pečte 3 minuty. Přidejte zeleninový vývar, přikryjte a duste, dokud česnek nezměkne, asi 20 minut. Po dávkách rozmixujte polévku na hladké pyré. Dejte polévku zpět do kastrolu, přidejte kokosové mléko a přiveťe polévku k varu. Dochuťte mořskou solí a pepřem.
 
Do každé misky s polévkou vymačkejte měsíček citrónu a nechte si chutnat.
 
Polévka může  být připravena jeden den dopředu. Uchovávejte ji zakrytou a v chladnu. Ohřívejte na mírném ohni za občasného míchání.

Reklama
Reklama

Komentáře

roman (Pá, 1. 11. 2013 - 08:11)
52 strouzku cesneku? to prasknu...
Rika (Pá, 1. 11. 2013 - 09:11)
... po té se mi zkroutí i prsty na nohou... *:o)
! (Pá, 1. 11. 2013 - 10:11)
Kdo jí cibuli, k tomu nechodí lékař. Kdo jí česnek, k tomu nechodí nikdo.
jo (Pá, 1. 11. 2013 - 16:11)
husty
Ferdinand (Pá, 1. 11. 2013 - 19:11)
To raději česnek na syrovo,varem totiž ztrácí grády
Pilot (St, 6. 11. 2013 - 07:11)
Česneku zežrat pět syrovo a mas to ty 26 stroužko
Jarda (St, 17. 9. 2014 - 05:09)
Česnečku děláme tak, že rozmačkaný česnek si každý dá na talíř, co kdo snese. Nebo když se vaří brambory, tak vodu nevylévám, ale zaleju česnek a mám rychločesnečku. Ale pouze z vlastních brambor a jen na podzim, k vůli solaninu.
! (St, 17. 9. 2014 - 13:09)
To jsem nevěděl, že se dá s viry také zatáčet. Efektivnější mně připadá je vyhubit.
V. (St, 17. 9. 2014 - 20:09)
Strčte si úvěry do prdele, tady se diskutuje o česnečce kreténi.
děda75 (Pá, 21. 2. 2020 - 14:02)
Tento recept budí důvěru. Opíši si ho, vytisknu, přilepím nad linku, (česneku a j. mám dost), a takto se připravím na příchod koronaviru. Jinak, např. rýmu, jsem měl naposled před mnoha lety. Té bych se nebál, na tu bych se spíš těšil.
aja1946 (So, 2. 11. 2013 - 11:11)
To teda nevím, kdo to stvořil, množství česneku a zázvoru může vyvolat podráždění jícnu či dokonce žlučníkový záchvat. navíc pečený česneek ztrácí vitaminy.Není nad silný kuřecí vývar s trochou pepře a čerstvým utřeným česneken
Reklama