Reklama

Žaludová káva

Existují dva způsoby, jak si žaludovou kávu připravit. Oba mají posilující a zdraví prospěšné účinky.

Žaludová káva I

Zalijeme 1 polévkovou lžíci sekaných žaludů 200 ml vroucí vody, 30 minut vyluhujeme v zakryté nádobě, scedíme. Pijeme lx až 2x denně při chudokrevnosti, nočním pomočování a lámavosti kostí.


Žaludová káva II

Libovolné množství žaludů oloupeme, nasekáme, nasypeme na pánev a opatrně pražíme. Poté vysypeme do hmoždíře a rozdrtíme (můžeme použít i mixér). Hotovou drť skladujeme v dobře uzavřené nádobě. "Kávu" připravíme přelitím 1 čajové lžičky drti vroucí vodou. Léčebný účinek posílíme, když tuto kávu ještě 10 minut povaříme. Pijeme 1x až 2x denně při otocích lymfatických žláz, při onemocnění močového měchýře či k celkovému posílení organismu. Pro zlepšení chuti můžeme do kávy přidat mléko či kakao.


Zdroj: Pavel Váňa - Léčivé stromy a keře podle bylináře Pavla, nakladatelství Eminent

Reklama
Reklama

Komentáře

Reklama