Reklama

DIABETES 2. TYPU: podpůrná léčba a prevence

Následně uvedené látky jsou součástí podpůrné léčby, prevence poškození dalších orgánů a postupného zhoršování stavu.

DIABETES 2. TYPU - podpůrná léčba a prevence

Následně uvedené látky jsou součástí podpůrné léčby, prevence poškození dalších orgánů a postupného zhoršování stavu.

Netvrdím, že vyléčí všechny pacienty, především ne tehdy, pokud oni sami k takovému řešení nenajdou sílu. V tuto chvíli připomínám, že základním režimem, vedoucím k výraznému zlepšení stavu je úprava stravování a pravidelná, dokonce poměrně náročná fyzická aktivita. Je nutné zbavit se nadváhy nebo obezity.

Co a jak ve stravě diabetika nebo člověka ve stavu, zvaném ..prediabetes"

Reklama

Výrazně omezte konzumaci mléčných výrobků.

Bez jakéhokoliv kompromisu přestaňte konzumovat limonády a ovocné džusy.

Stejně jako v předchozím bodě postupujte v případě cukrářských a pekařských produktů.

Při výběru potravin a přípravě stravy se řiďte principem glykemického indexu.

Velmi omezte konzumaci sladkého ovoce.

Nejezte většinu margarínů (s výjimkou Flora Pro Active a Flora Light).

Zvyšte konzumaci produktů s obsahem vlákniny.

Nepijte pivo a sladký alkohol.

Nejezte běžné typy snídaňových cereálií a mušli tyčinek.

Nepoužívejte kečup.

Zkuste pravidelně opakovanou krátkodobou hladovku. Program prevence a podpůrné léčby lze sestavit z následujících produktů, jejichž seznam není seřazen podle účinnosti. Nicméně mezi zcela jednoznačně účinné základní látky lze řadit několik následujících:

GLUTAMIN (průměrná denní dávka 2-3 gramy)

MAGNESIUM - hořčík (průměrná denní dávka 300-750 mg, organická forma)

CHROM PIKOLINÁT nebo NIKOTINÁT nebo LAKTÁT (průměrná nutná denní dávka je 200 mikrogramů samotného chrómu, ne celé sloučenin y)

4-HYDROXY-ISOLEUCIN (dosud tuším u nás není dostupný - nejperspektivnější látka v podstatě zcela přírodní)

KARNITIN (průměrná denní dávka je 1000 mg)

KOENZYM Q10 (průměrná denní dávka je 60-90 mg)

LUTEIN (průměrná denní dávka - do 3 mg)

Ostatní látky nebo produkty:

Čaj z fazolových slupek

DMAE

Pyruvát vápenatý nebo sodno-draselný

Jistě by se daly najít i další látky, téměř vždy přírodního původu. Většina uváděných je však na českém trhu dostupná. Praktické zkušenosti jsou mimo příznivé, ale na tomto místě není možné rozhodnout o přesném programu.

Zdroj: Petr Fořt - Co jíme a pijeme, nakladatelství Olympia

Reklama

Komentáře

Honza L. (Po, 14. 6. 2010 - 12:06)
Hodně snižuje hladinu krevního cukru i ALoe Vera
Honzo, (Po, 14. 6. 2010 - 22:06)
běž se se svou aloe vera vycpat. Už to vypadalo, že ses uklidnil, a ejhle, opruzuješ se svojí debilní reklamou zase.
Ketrin (Út, 15. 6. 2010 - 16:06)
I já užívala ALOE VERA a výsledek byl že mi cukr hodnoty cukru byly ještě větší než předtím
Leuška (Pá, 18. 6. 2010 - 11:06)
I já užívala ALOE VERA a...Jsem také dibetička,a Aloe vera užívám a jsem s ním moc spokojená.Asi jsi neužívala tu hodně kvalitní.Já mám sní jenom dobré zkušenosti,a nejeno já ale celá má rodina.
Jana (Po, 28. 6. 2010 - 09:06)
K článku: Diabetik nesmi hladovět, čili opakovana i když krátkodobá hladovka je nesmysl.Nevím proč nesmím mléčné výrobky, v odtučnělém tvarohu je na 100g 3,6g sacharidů, to samé se dá říct o neochucených jogurtech, zakysaných mléčných výrobcích.
Reklama