Reklama

Pijte červené preventivně proti chřipce!

Zdá se, že se červené víno stává jakýmsi univerzálním všelékem. Jeho nové terapeutické vlastnosti totiž objevili italští vědci, kteří přišli s poznatkem, že obsahuje účinnou látku resveratrol, která zamezuje množení chřipkového viru.

"Při kontaktu s infikovanými buňkami,"vysvětluje vedoucí studie Enrico Garaci, "blokuje resveratrol produkci enzymu, jenž je odpovědný za další rozvoj a šíření chřipky v lidském organismu." Nasazení červeného vína jako běžného léčivého preparátu si však vyžádá ještě další zkoumání a ověřování. Testy musí prokázat nejen potřebnou a přesnou efektivnost léčení, ale také najít způsob optimální aplikace.

Zdroj: Plus

Reklama
Reklama

Komentáře

coroner (Po, 4. 7. 2005 - 09:07)
Kdyby si italští vědci zašli na nějaký seminář o energetické medicíně, mohli by si bádání ušetřit. Tam by se dověděli, že jakékoliv víno se podílí zejména v zimních měsících jako jeden z faktorů, které celkově oslabují imunitní systém.
Ten je pak logicky náchylnější k pomnožení chřipkových virů.
Pokud resveratrol skutečně zamezuje množení chřipkového viru, tak patrně jen on sám.
Víno se ovšem musí posuzovat ve svém působení jako celek.
Otmar (So, 1. 10. 2005 - 15:10)
Souhlasím částečně s Coronerem. Pít pravidelně alkohol asi nikomu na imunitě nepřidá. Na druhou stranu víno obsahuje spoustu cenných látek včetně bioflavonoidů, které podporují krevní oběh a tvorbu krvinek. Bohužel je nešťastná kombinace právě s alkoholem. Ale dá se v lékárnách sehnat C-vitamin právě s červeným vínem s obsahem flavonoidového komplexu, který má tyto aktivní látky ovšem bez obsahu alkoholu. Kombinace s vitaminem C navíc zvyšování obranyschopnosti organismu jen podporuje...
Reklama