Reklama

Táta - komunista

No (Čt, 19. 2. 2015 - 10:02)

Tome, naprostá většina...Tome, naprostá většina chce kapitalismus a proto ve volbách vyhrála ČSSD?

Pavel (Čt, 19. 2. 2015 - 10:02)

Jestli jsem na někoho alegrgický ,tak jsou to rady emigrantů,kterých se tu podle mě na doktorce jen hemží.
Znám ty typy,začínali u nádobí tam se naučili mluvit od podlahy,jednat ostře,předstírat a a ni k tomu nepotřebovali komunisty.

No (Čt, 19. 2. 2015 - 10:02)

Lidi, panebože, vzpamatujte...Tome, naprostá většina chce kapitalismus a proto ve volbách vyhrála ČSSD.
Problém je v tom, že současný gaunerský kapitalismus nemá pranic společného s v listopsdu '89 OF slibovanou tzv. tržní ekonomikou skandinávského typu.
Většina tehdy chtěla demokracii a konec vlády jedné strany s ústavně zakotvenou vedoucí úlohou.
Nebo snad jelikož ve volbách v 46. roce vyhrála tehdejší KSČ, tak tehdy většina chtěla 40 let vlády jedné strany a 50. leta?

Závora (Čt, 19. 2. 2015 - 10:02)

já mám letitou zkušenost... já bych přidal že každé období mělo svůj vývoj, 50 léta byla asi nejděsivější, ale pak se to uvolňovalo, lidem se dávalo víc volnosti, stavěli si domy a chaty, kupovali auta na pořadník, jezdili na rekreaci atd., ale zavřela se lidem huba, přeci člověk který má jakýsi majetek neprotestuje! Z lidí se postupně stávalo stádo, nastala doba výměnného obchodu, každý směnoval čeho měl dostatek - co ukradl v práci, kdo nic nemohl ukrást ten žaloval anebo alespoň kradl v aleji ovoce. Jenom jeden krásný příklad - náš občan esenbák přišel domů, převlékl se a šel do lesa krást metrové dříví, hajný se nenmolh dopočítat, tak si ho vyčíhal a lapil, co myslíte že se stalo! Hovno, policajt chodil ze starou na kukuřici. hlídal a bába kradla, doma měli hejna slepic a kachen. tak kradli ti co nemohli přinést nic z práce!
Nemohu popsat vše jak probíhalo, bylo by to na knihu a ten kdo to neprožil, pouze jen slyšel něco do dědy nemá ani trošku představu co byl socialismus. V každém případě soudruzi lhali, vyváželi skoro vše do CCCP i když byl u nás nějakého zboží nedostek, režim se prezentoval výrobou železa, lokomotiv na hlavu, ale že nejsou jehly, baterie, kozačky nebo toaletní papír to soudruhy netrápilo. Občas se trh zahltil nějakou pitomostí - jako např. se objevily velké piksly sušeného mléka, to když soudruzi obměnovali vojenské zásoby, nebo měli připraveno pro vývoz ale nevyšlo to - zboží mělo arabský text,
Víte já dělal na dráze a tam se překládalo ledacos, jednou chlapy ukradli několik plechovek okurek - vývoz do CCCP, když to otevřeli byla tam šumka. to jsme koukali, a obchodech šunka nebyla. Vyváželo se i máslo.

G. (Čt, 19. 2. 2015 - 09:02)

Já je zase nechápu, tohle... já mám letitou zkušenost že největší křivák a lenoch je komunista. Navíc lžou a překrucují pravdu. Ve škole nám říkali že komunista je pravdomluvný? pracovitý. to je jedna velká lež. Lidé převážně vstupovali do strany z prospěchu aby mohli vykonávat nějakou funkci - velmi často to byla práce k ničemu, flákárna a dále vstupovali do strany ze strachu aby děti mohli studovat a jen malé procento lidí bylo přesvědčený komunista. A ani těm se nedalo věřit že jsou kovaní komunisté. Obvykle tito lidé byli ty největší svině, kteří lidem když mohi tak škodili.
když se opil náš předseda KSČ na družbě začl nadávat na rusáky a slováky, každý se ho bál i komunisti a tak ho uklidili rychle na pokoj aby neudělal nějaký průser, vesutčnosti to byl docela dobrý chlap ale funkce, strana z něho udělali kokoty, rozprodával podnikový majetek, bral úplatky a skončil jako opilec, měl játra nadranc, dlaší předseda byl podobný.

ouha (Čt, 19. 2. 2015 - 09:02)

Já je zase nechápu, tohle...Tome, já dnešní třicátníky vidím tak, jak to píše snad alien. Je jim úplně jedno, co bylo a neřeší ani komunisty ani nekomunisty, ani levici ani pravici.Řeší korupci a neshodu mezi tím, jak se doba tváří a jakou realitu zažívají. Výběr pro něje nulový, zdravá a mravně přijatelná levice tu neexistuje a pravice je plná intrikujících gaunerů

alien (Čt, 19. 2. 2015 - 09:02)

Troufnu si nesouhlasit. Na...Ještě bych dodala k tomu znechucení jednu věc: Vždycky je všechno o lidech. Jsou typy, co budou znechucení vždycky a za každých okolností, nikdy jim nic nebude dost dobré, protože sami se nikdy k ničemu nerozhoupou a nic pořádného nedokážou. Takoví lidi budou vždycky jenom otroci systému, ať už ten systém bude založený na socialismu nebo na kapitalismu.
To je ten problém. Že většina lidí je nespokojená, ale nedělá nic pro to, aby se z toho dostala. Jenom se pořád nadává. Jednou na komunisty, jindy zase na kapitalisty... nebo na kohokoliv. Je to sice jednodušší, ale nikam to nevede, a pak to takto dopadá.

alien (Čt, 19. 2. 2015 - 09:02)

Lidi, panebože, vzpamatujte...Já proti kapitalismu jako takovému nic nemám. Ale nesmí se zvrtnout do něčeho úplně jiného...

alien (Čt, 19. 2. 2015 - 09:02)

Troufnu si nesouhlasit. Na...Ale jistě. Ale ne se v ní pořád rochnit a nebýt schopný reagovat pružně na to, že se věci mění. Já historii miluju, ale to neznamená, že zatuhnu v nějaké situaci a budu odmítat vidět, že ta situace už je jiná.

Tom... (Čt, 19. 2. 2015 - 09:02)

Lidi, panebože, vzpamatujte se. Naprostá většina chce kapitalismus, tak ho tady máte. Nechápu, v čem je problém.

Tom... (Čt, 19. 2. 2015 - 09:02)

Troufnu si nesouhlasit. Na...Já je zase nechápu, tohle přece chtěli a chtějí.

Já se setkávám s mládeží, že čím větší lenoch a křivák, tím pravicovější kecy a nenávist k socanům.

Ouha (Čt, 19. 2. 2015 - 08:02)

Taky souhlasím.
K to...Troufnu si nesouhlasit. Na to, abys mohl řešit problémy současnosti, musíš znát co bylo před ní, minulost nedávnou, lépe tak několik desítek až sto let zpátky. Současné události mají příčiny v těch histotických.

Ale jak jsem několikrát psala. Chápu znechucenost mladých lidí, které nezajímá historie a jsou velmi nespokojeni se současností.

alien (Čt, 19. 2. 2015 - 08:02)

Mít za zlé, že rodiče...Taky souhlasím.
K to poslední větě... Já mám pocit, že o tohle právě jde, aby se lidi zabývali zbytečně tím, co už se stejně nedá nijak změnit, místo aby se soustředili na přítomnost a její problémy.

petr (Čt, 19. 2. 2015 - 08:02)

Mít za zlé, že rodiče...Tak si to tu pročítám,některé příspěvky jsou jak od zfetovaných chovanců,ale ten poslední od mamuta mne přesvědčil,že ještě sem píší normální,rozumní lidé-tak to prosím dodržujte všichni.Mamute máš recht,je třeba se vžít do doby,kdy lidé získali svobodu,euforie byla jiná,než má dnešní generace.

mamut (Čt, 19. 2. 2015 - 00:02)

Mít za zlé, že rodiče byli v KSČ a poctivě pracovali, může jen člověk, který si svých rodičů neváží. Každý rodič (až na pár patologických výjimek) chce pro své děti to nejlepší. V r. 1948 měli lidé dost otročení a vykořisťování. Prožili také krizi a válku. Proto se rozhodli tak, jak se rozhodli. Určitě nebyli zaslepení ani hloupí. Chtěli prostě mír, práci a poctivou odměnu za ni. Podezřívat je z nějakých nekalých úmyslů může jen absolutní tupec. Když se budeme pořád koukat dozadu, může se nám docela dobře stát to, že neuvidíme překážku přímo před sebou a rozbijeme si o ni nos.

Blemcák (St, 18. 2. 2015 - 20:02)

Českej chaos,není zas... historiku, máš to nějaké pomrdané vhlavě, zapoměls na dávné slovanské kmeny Dacany, Krétény, Hovada a další menší nárůdky,

objektivně (St, 18. 2. 2015 - 14:02)

Proč my se hrabem ve vině,či nevině otců.Podívejte se na Němce.Kdyby měli hodnotit viny otců,musel by se německý národ hromadně otrávit nebo oběsit.Téma trochu pochybné,za tátu potomek vinu nemůže nést,spíš se šťourejte v historické době a vině těch svatých otců.Tam je téma o zločinu a trestu nastavené,to není vina jednotlivce v rodině.To je hromadná vina na zločinech ve staletích-kupodivu dnes odměněná vracením nelegálně nabytých majetků,zločiny proti normálním lidem.

Jewel (St, 18. 2. 2015 - 13:02)

Pozor ta všechny vaše probémy může nějaký kmunista a číhá na vás všude,proto se v americe by se na USA zbraních mohlo uvádět:"testováno na komunistech"

Kárl (St, 18. 2. 2015 - 11:02)

Až se bude kníže stydět za své předky, kteří měli poddané a nevolníky, tak já se možná zastydímza otce.
Proč nám najednou vyhovuje se vracet v historii jenom o pár desítel let zpět a ne více?

ty (St, 18. 2. 2015 - 11:02)

Českej chaos,není zas...máš v té historii prostě bordel. Nejen v té novodobé, kdy si pleteš roky, ale i v té raně středověké. Pokud jsi vystudoval střední školu někdy v devadesátých letech, tak to také o něčem svědčí. Pokud jsi ji nevystudoval, tak čerpej u učebnic, bude to pořád přesnější než co sem píšeš

Reklama

Přidat komentář