Reklama

antipsychotika

Yossarian (Út, 19. 5. 2009 - 16:05)

Co vyvádí blázen Jozefina na diskuzi o PSK, takový cvok nám tu chce radit :

Fí Nám poslal(a) zprávu dne 13.4.2009 v 21:41 []

... já ani neumím používat ty termíny o egu apod..... ale třeba kdysi - už je to dost let - jsem zažívala cosi, co mne nutilo ...já ani nevím jak to říct, vysvětlit ... prostě přimělo mne něco k absolutnímu odevzdání se .... já ...ne ... mně je trapný tady o tom i mluvit, protože když to píšu, tak to vypadá zas jen jak nějaké kecy ... a přitom to byl proces a pro mne dost těžko vůbec přijatelný a odporující všemu co jsem do té doby žila ... bylo to dost strašné a o vzdání se vlastní vůle ... o uvědomnění si, že kupodivu cestou vzdání se té vůle a díky tomu absolutnímu odevzdání se čemusi vyššímu... že paradoxně pak se otevírají dveře svobodě v úplně jiném pojetí, než jak je běžně pojímána ... no, fakt mi nejde o tom ani psát - protože ...protože ani nevím zda je dobré o tom psát ...
Kdysi jsem to popsala jednomu Petrovi S., návštěvníku zdejšímu (teď už jen občasnému čtenáři) a tomu to připomínalo některé příběhy, které četl a měl o mne myslím strach (soudě z toho co mi na to psal) ... měl dojem, že se člověk nemá takhle vydat tomu volání ...
hergot - nedá se o tom psát - připadám si už teď trapně, když si představím, jak těžko bych to doopravdy někomu vysvětlila ....

Yossarian (Út, 19. 5. 2009 - 15:05)

Radši na toho magora Jozefu nereagujte, nebo nám to tu bude zaplávat odkazy a dlouhými články......je pošahaná a otravuje všude , přestože jí vyhazují ..:))
A ty si Darjo zopakuj pravopis ....:D:D

Návštěvník (Út, 19. 5. 2009 - 15:05)

http://cz.iq-test.eu/;11035

Yossarian (Út, 19. 5. 2009 - 15:05)

Prosím vás bláznivá Jozefa už má zase ataku....všude kopíruje co kdy přečetla.......neberte toho magora vážně....patří do blázince:)))

Yossarian (Út, 19. 5. 2009 - 15:05)

Prosím vás bláznivá Jozefa už má zase ataku....všude kopíruje co kdy přečetla.......neberte toho magora vážně....patří do blázince:)))

Jozefina (Út, 19. 5. 2009 - 13:05)

Jen ještě na vysvětlenou
(a také na objasnění, že nejsem pochopitelně autorem těchto "lží" za které jsem tu napadána)

http://www.alman.cz/cze/article/?&aid=000065
NEMOC JAKO CESTA
Tato neobyčejná kniha autorů Thorwalda Dethlefsena a Rüdigera Dahlke vyšla v Mnichově v roce 1983. K nám se dostala mnohem později, až v polovině 90. let. Na ni volně navazují další knihy, které již napsal pouze R. Dahlke: Nemoc jako řeč duše, Nemoc jako symbol. Autoři se zabývají oborem, který se v našich podmínkách rozvíjel již od 20. let pod názvem etikoterapie. Pod pojmem etikoterapie se skrývá snaha po odhalení duchovní příčiny nemoci. Za zakladatele tohoto směru bývá považován lékař Ctibor Bezděk, který své myšlenky vyjádřil v knize Záhada nemoci a smrti aneb etikoterapie, čili léčení mravností.
Kniha Nemoc jako cesta rozvíjí poselství etikoterapie a přináší vklad celistvého pohledu, který není moralizující, jak by se na první pohled mohlo zdát. Právě to, co nejvíce odmítáme a nevnímáme u sebe, je oblastí, která se nás nejvíce týká a kterou nemáme vyřešenu.

Jozefina (Út, 19. 5. 2009 - 13:05)

Ahoj Olivo,
právě tuhle knížku, již zmiňuješ, neznám.
(Někdy se třeba podívám, co je v ní.)
Já jsem na tohle téma kdysi četla zajímavou knížku, asi jednu z prvních jež se tu o tom objevila:
NEMOC JAKO CESTA: Thorwald Dethlefsen, Rüdiger Dahlke
je to třeba tuhle: http://www.alman.cz/cze/article/?&aid=000065

No a v českých podmínkách je myslím docela fajn si přečíst třeba:
CO S DOKTOREM?
Vladimír Vogeltanz
(bývalý chirurg, jenž chirurgie posléze zanechal - neb s ní přestal filosoficky souhlasit a od té doby se věnuje Etikoterapii).
Také zajímavá byla knížka: Etikoterapie od Ctibora Bezděka - prvorepublikový lékař, zakladatel Etikoterapie.
Mně kdysi pomohlo se s MUDr. Vogeltanzem sejít, jeden můj životní problém (stojící za mými tehdejšími potížemi) mi pomohl rozluštit.
Hezký den

Návštěvník (Po, 18. 5. 2009 - 23:05)

Jen vyhrozuj, ty praseci xichte yossarian, jen vyhrozuj...bozi mlyny melou pomalu, ale jiste!

Návštěvník (Po, 18. 5. 2009 - 22:05)

mindráky, Darjo, mindráky

Paja (Po, 18. 5. 2009 - 18:05)

Darčo to nejsou holky pro tebe na pokec,však vidíš jak se tu mezi sebou jen napadají.

Paja (Po, 18. 5. 2009 - 18:05)

Darčo to nejsou holky pro tebe na pokec,však vidíš jak se tu mezi sebou jen napadají.

darja (Po, 18. 5. 2009 - 18:05)

holky,jednou větoujo-vy si tu léčíte jen své myndráky-neumítepodebatovat,vy člověka jen zprudíte ale jinak nic

Yossarian (Po, 18. 5. 2009 - 17:05)

Milá Jozefíno....jsi lhářka ulhaná , je mi z tebe zle jak VĚDOMĚ LIDEM LŽEŠ, NĚKAM ZALEZ A PŘESTAN UŽ LHÁT !!KAŽDÉ TVOJE SLOVO JE LEŽ NAPŘ:
Když říkáš, že někteří nemocní se nikd ynevyléčí - tak neděláš než to, že jen laicky cituješ závěry současné klasické psychiatrie - protože na ni bezpodmínečně věříš

Žádné pilule to nevyřeší do stavu zdraví - pokud nepřijdem na to, proč jsme nemocní.

Ty (a mnozí) popíráš jakékoliv alternativní názory na tomto poli, což s oblibou dělají právě psychiatři (a ty jako uznalý pacient to po nich logicky opakuješ
************

Sežen si dobrýho psychiatra magore Jozefíno a neotravuj lidi na forech.
A dej si bacha nebo se naštvu a přes kamaráda tě najdu a zveřejním tvoje data ....:)))

Jozefíno, (Po, 18. 5. 2009 - 16:05)

znáš knížku od dr. Petra Novotného (nevím čeho je dr.) Proč jsme nemocní?
Já jsem jí četla, ale moc moudrá z toho nejsem. Jestli to znáš, ráda bych s tebou o tom pokecala. Oliva

Návštěvník (Po, 18. 5. 2009 - 15:05)

http://cz.iq-test.eu/;11035

Jozefina (Po, 18. 5. 2009 - 15:05)

... a (možná před vypadnutím - nevím) opět připomenu - tenhle web se od začátku prsentoval jako velice alternativní - a to co jsem napsala shora - že nemoc je cesta, výzva, sdělení ... jež je třeba hledat -
tak to měl tento web někd euvedeno dokonce v záhlaví.
To je jeden z důvodů, proč se tady opovažju takto psát - na webu zdravotní pojišťovny či psychiatrické společnosti takto psát pochopitelně nebudu.
Můžete samozřejmě vyjímat psychické nemoci z těch ostatních (s tím že jsou jiné nebo horší a že se u nich nevyplatí riskovat jakoukoliv alternativu) ... to jistě můžete - ale ještě to neznamená, že máte stoprocentně pravdu. Hezký den.

Jozefina (Po, 18. 5. 2009 - 15:05)

Darjo, neber to prosím osobně, o to mi opravdu nejde. Rozumím Ti, co mi tímhle říkáš. Tak promiň pokud se Tě dotýkám, o to mi fakt nejde.
Neberu to tady prostě jako místo, kde člověk musí mít nutně jeden (momentální oficiální vědou posvěcený názor) ..beru to jako místo diskuze ... a ta zahrnuje i menšinové názory.
Nedovedu Ti tu teď snadno vysvětlit jak to přesně myslím, což mne mrzí. Ale rozhodně to není útok. Tvůj příspěvek je jeden z těch, díky nimž se zase zamyslím nad tím, zda odsud nevypadnu - možná to bude rozumější.

Jozefina (Po, 18. 5. 2009 - 15:05)

Já zase neslyšela větší blábol než to - že cokoliv na světě - v přírodě - přijde a existuje zcela bez příčiny, bez užitku ... jen tak - nemoc -shůry ... aby se člověk mohl trápit ... to nedává smysl zase mně.

Darja (Po, 18. 5. 2009 - 15:05)

souhlasím s Kikinou.Věta -pokud nepříjdem na to,proč jsme nemocní......zamysli se nad tím Joz.šarlatáni opravdu nejsme,neber to špatně,ale těch pilulí jak píšeš,bych už tu asi nebyla......D

Jozefina (Po, 18. 5. 2009 - 15:05)

:-) to mne skoro mrzí ... já vyrostla za totáče ...tak jsem asi slyšela víc blábolů v životě (byla jich plná škola) .... tak vidíš, aspoň si díky mně užiješ :-)

Reklama

Přidat komentář