Reklama

Panická porucha PP7

Dituša (St, 2. 1. 2008 - 18:01)

Niko ahoj, chápu tě,ale víš,že to zas nějak dopade a zvládneš vše.Vždy se dá v případě opačném zařídit tak,abys byla spokojená,v klidu,,,at ti vše vyjde!

Martina (St, 2. 1. 2008 - 18:01)

Dito,
podle mně jíst a pít tak 2/3 z toho, co jsem vypsala.

Na břišní tance chodila moje kamarádka do Uh. Hradiště a teď se dokonce tančí u nás ve vesnici, ale je to dost drahé ... 1000 Kč 1 kurz /nevím, kolik lekcí/, ale to je všude tak. Jednou jsem byla s kamarádkou na čumendu a líbilo se mně to, ale mě by to asi moc nebavilo. Jsem spíš na klasiku či folklór:-)

Niko,
buď ráda, že máš možnost pracovat a neboj se. Já jsem x let v inv. důchodu a jak bych alespoň na půl úvazku ráda pracovala! ... dnes mě zas chytly záda, hlava, to tak "brzy" si tu práci asi hledat ani nebudu moct. HODNĚ ŠTĚSTÍ, VYDRŽAŤ!

Nika (St, 2. 1. 2008 - 18:01)

ahojky. Pepka si u mě teď zažívá úžasný období, doslova se živí:-( Zítra se stěhuju za prací do Prahy, a jsem z toho na nervy, i když se snažim si to nepřipouštět. Tím pádem je mi i fyzicky na houby, sice ataky nemám, ale úzkosti úplně ze všeho. Jestli to tam zvládnu, jak bydlení s přítelem a vůbec...Do toho jsem nachcípaná a samosebou už z toho vidím kdovíjakou chorobu a tak.
No nic, musela jsem se vypovídat jdu si vás přečíst.

Dituša (St, 2. 1. 2008 - 18:01)

Lamko ahooj.
Evko Krk-štruudl?!!:-(((CUkroví??Kačenááááááá?!!!!!!!Achich ouvej.
Jitko,asi mám taky něco,chut a chut.Je to nejvíc o vůli a tu při stresu či nespokojenosti těžko ovládnu.Pak zas je období,kdy chut není.ted je i proto,že vím,že na blakoně ještě něco zbylo a v lednici přibylo pár kpsků čerstvých rumovo ořechových košíčků od mamky,které nemožně miluju.a nikdo jiný tady na takový věci není,bohužel.
Martino,a to vše naráz,co jsi vypsala,nebo si z toho vybrat? Ještě bych k tomu připomněla JABLEČNÝ OCET S MEDEM VE VLAŽNÉ VODĚ-nalačno,pak před každým jídlem poul h.Ale já osobně nevydržela nedodržela.To bych muslea být pořád doma před každým jídlem a mít čas.Asi začnu chodit do břišních tanců,máte někdo zkušenosti?

Lama (St, 2. 1. 2008 - 17:01)

Sorry, ptám se na vás Dity, samozřejmě. Promiňte překlep.

Lama (St, 2. 1. 2008 - 17:01)

Pajko, Lily, Evirkčku, Dášendo a spol.,
dík za přání a milá slova, holky. Ano, Lily, Apoparox mi zabral na paniku tak dobře, jako by nikdy žádné potíže neexistovaly. S nimi jsem skoro jako zdravá - tedy skoro, protože ospalost nezmizela ani po roce. A taky jsem nabrala zpátky všechna svoje kila, která jsem shodila stresem, protože teď nepanikařím a v klidu sedím a dopřávám si, mňam mňam. S Ditušou chodím na kafe, takže mám i nějaké zprávy o vás. A když už tak bilancuju - bez vás, milé holky, bych se zdaleka nebyla schopná svým "démonům" postavit tak rychle. Dík za vaše loňské rady, zájem a slovní pohlazení (zvlášť Pajce, matce této diskuse). Bez vás bych se plácala ještě spoustu hrozných měsíců bez diagnózy, díky vám teď dělám všechno, co dřív.
Myslím na vás, ptám se na vás Dáši, ale nepíšu, protože už sem vlastně tak moc nepatřím. Takže se, holky zlaté, mějte a jestli máte zájem korespondovat osobně, pak: emule75"seznam.cz

Zuza (St, 2. 1. 2008 - 16:01)

Inko jsem na materske a nelezim, to nemam sanci :( Hlidaci babicky nemam,a manzel v praci. Toz tak.

Pred chvili jsem fajne vdechla kukurici, lekla jsem se, a jsem tam kde jsem byla, hned jsem zacala brnet :/

Martina (St, 2. 1. 2008 - 14:01)

Jitko,
tak si na netu vyhledej přčinu chuti na sladké. Krom psychiky to může být i problém se slinivkou aj. Nebo napiš nějaké dietoložce, tady je e-mail na tu z TV Prima z pořadu Jste to, co jíte. Známé hodně poradila a ta teď zhubla 14 kg, ale je fakt na sebe přísná, vaří si zvlášť jídla a rodině také zvlášť:

kcajthamlova"seznam.cz

Ahoj EviKrk :-)

evakrk (St, 2. 1. 2008 - 14:01)

Ahoj z hor všem panikářkám a panikářům.
Tome, moc ti přeju, že jsi v pořádku. Jen tak dál.
Ilčo, taky tě moc zdravím. Jak doma?
Jo jo, spalovače tuků, to je všechno fajn, ale co bez pevný vůle? Večer jsem usínala s plným žaludkem, že od rána to vypukne. Posnídala jsem chleba se sýrem, dobrý. K obědu polévku a misku čerstvého ovoce, taky dobrý. Když jsem ohřívala včerejší kachnu, tak jsem snad i nedejchala, abych necítila tu božskou vůni a teď co? Napráskla jsem se cukrovím. Oschlým na stole od včera, ale mě tak strašně chutnalo. Navíc mám škuby udělat štrůdl, ale neudělám. Budu na sebe pes. Ale vidím to dobře na pátek. Budu celý den na cestách, v sobotu možná taky, nebude možnost mlsat, tak by se mohl žaludek trochu zcvrknout. Mrcha jedna roztažená.
Dnes už to je takové pracovní. Sice máme ještě dovču, ale už jsem udělala mzdy, rovnám faktury došlé přez svátky a tak. Ale venku je nádnerně, tak jdu aspoň na chvilinku ven.
Mějte se krásně a do boje s tuky hodně sil.
Ještě by mě zajímalo, jestli má někdo ověřené, jak říkala T. Pergnerová o té šťávě z jednoho citronu vypít večer. To bych asi zvládla.
Tak ahoj všem.
Lamo, tebe taky zdravím.

Jitka B. (St, 2. 1. 2008 - 14:01)

Martino - děkuju za tipy. Myslím, že na mě by zabral docela levný prostředek. Náplast na pusu:-)
Chleba nejím vůbec, chipsy jsem měla jen na Silvestra, ale nedokážu se zbavit závislosti na sladkém.
Rozhodla jsem se, že dneska si nedám žádnou sladkost a už pozoruju nepříjemné pocity. Neuvěřitelnou chuť na něco sladkého, nemám na nic náladu a musím na to myslet. Odborně se tomu říká bažení (craving) a je popisováno u narkomanů a alkoholiků.

Inka (St, 2. 1. 2008 - 14:01)

Lily,asentra obsahuje sertralin.Nežádoucí účinky jsou pořád stejné.

Báro ,nežádoucí účinky přešly až po 3 týdnech?No těbůh!A za jak dlouho přišel nějaký kladný efekt?Kdy jsi pocítila zlepšení původních potíží?

Martino, já jsem měla průjem jen jeden den, chtěla jsem jen Zuzu upozornit , že i bolesti břicha a průjmy se u užívání asentry vyskytují.Ale na ten průjem živočiš.uhlí nezabírá, protože to je dobré na dezinfekci střev.Ale průjem z AD vzniká zrychleným pohybem střev, ty dokáže účinně zpomalit loperon.Nevolnost jde potlačit torecanem, ale na tu vysláblost, omámenost, motání hlavy nic není-jen ležet!

Zuzo, jestli máš při užívání těchto AD takové zažívací problémy a nechuť k jídlu jako já, tak zaručeně nepřibereš, já naopak hubnu a hubnu!Jsi doma na neschopence a ležíš?

Martina - spalo (St, 2. 1. 2008 - 14:01)

Jitko /možná pomoc/, Dášendo a ostatní,

právě vyhledávám na netu SPALOVAČE TUKŮ. Tak pokud nechceme užívat drahé tablety na hubnutí, kde cca 60 tablet stojí 500 Kč, tak si můžeme pomoct i levnějšími SPALOVAČI TUKŮ:

- čaj - YERBA MATÉ 1 šálek denně např. při snídani
- 1 tbl. denně ráno VITAMÍNU B6 /pyridoxinu/
- 1 tbl. KARNITIN /firma Intercaps, 50 tbl. za 90 Kč/ CHRÁNÍ I SRDEČNÍ CIČNNOST, UŽÍT VPOLEDNE NEBO KOLEM 19. hod.
- 1 tbl. denně GUARANY /rychlí metabolismus/
- vypít před každým jídlem PŮL HRNKU ČISTÉ VODY, nastartuje enzymatickou činnost
- ZELENÝ čaj - 1 šálek denně třeba k večeři

+ CVIČIT, jídlo si dávat na menší talíř, místo celého chleba sníst půlku, vyhýbat se tučným sýrům, chipsům /Jity/ atp.

Dituša (St, 2. 1. 2008 - 13:01)

Ahoj Tome,hodně muzicírování a další ro bez pepky!

Jitko:-))))))))),jó,copak zrcadla,ani ta už nejsou,co bejvávala.Já vím.Taky jich kolem vidím přehršel.-(.Depka z posvátečního nástupu do práce?Tu znám taky,vždy mi přihoršila na psychice.fujky..ale co se dá dělat,že...
200km? To by teda bylo dražší kafčo,aha.

Jitka B. (St, 2. 1. 2008 - 11:01)

Ahoj všem.
Tome - ty se máš, že jsi v pohodě a bez AD. Jen tak dál!

Ditušo - rande asi hend tak nebude, protože oba bydlí asi 200 km ode mne.

Zítra jdu zase do práce a mám z toho nějakou depku. Chtěla jsem si udělat radost a navštívila jsem obchod s totálním výprodejem oblečení. Depka se ještě zvětšila, protože mi spousta zkoušených věcí byla malá a v kabince mají snad rozšiřovací zrcadlo. Jinak si to nedovedu vysvětlit:-)

tom (St, 2. 1. 2008 - 09:01)

Ahoj všichni, tak koukam že ste teda popojeli :))))).
Strávil sem totálně pracovní rok 2007, a to samý začíná teď, takže nemam ani čas myslet na to že mi je někdy blbě :), některý dny sou teda furt šílený ale kašlu na to, dokonce už vydržim i víc alkoholu :), sem se na podzimnim turné což bylo asi 30 konzertů vypracoval :)))), no prostě už můžu vypít víc než 2 dvojky vína :))), cvičim furt jak vo život a strašně to funguje, ale začíná to mít vedlejší efekt, že začínam bejt namakanej :)))) a to sem vždycky nesnášel, ty namáklý manekýňáky :))).
No co vy?, jak se vám všem daří?, přečet bych to všechno zpět kdybych měl čas, ale myslim že 6000 zpráviček bych fakt asi teď nedal. Doufam že je to u vás vše lepší a lepší a přeju všem krásnej rok 2008.
Jo furt jedu bez AD, doktoři se asi sekli :))))))), doufam že se teď moc nerouham a že mě hned zejtra nesejme totální pepka:)))

Dituša LILY (St, 2. 1. 2008 - 04:01)

Sice to asi už vše znáš,ale třeba tě počtení zkidní,nebo i ostatní,které dpdr trápí.

Pěkný druhý novoroční den všem.

Dituša LILY (St, 2. 1. 2008 - 04:01)

Depersonalizaci často doprovází derealizace, která se ji podobá, ale týká se vnějšího okolí, hmotných objektů a druhých lidí. Obě se mohou vyskytovat i nezávisle na sobě. Osoba v průběhu derealizace prožívá okolí jakoby nebylo opravdu skutečné a reálné. Zdá se jí např., jakoby žila ve snu. Okolní svět se jeví jako by stál za oponou, sklem, mlhou nebo záclonou. Může se zdát plochý a dvojrozměrný podobně jako kresba na papíře nebo obrázek na monitoru počítače. Nebo jakoby se celý život odehrával v televizi nebo kině a osoba jej sledovala jen jako pasivní divák. Dobře známá místa mohou být najednou prožívána jako cizí a neznámá. Blízcí lidé se mohou rovněž zdát cizí. Druzí mohou být vnímáni jako stroje, roboti či jako herci na divadelním jevišti. Osoba může mít pocit, jakoby věci kolem ní nebyly hmotné a skutečné, jakoby se jí jen zdály nebo doopravdy neexistovaly.
Depersonalizační a derealizační syndrom

Depersonalizace a derealizace je přechodně prožívána v nejrůznějších situacích a v různé míře s ní má zkušenost velká část populace. Může se objevit po stresu, při únavě, při intoxikaci lehkými a tvrdými drogami, v průběhu dětství, dospívání nebo jiných vývojových etap, také se objevuje bez zjevného důvodu. Pokud je zažívána trvale nebo se opakovaně, epizodicky vrací, může být příznakem psychické poruchy, která je dle MKN-10 nazývána depersonalizační a derealizační syndrom a dle DSM-IV depersonalizační porucha (depersonalization disorder).

Depersonalizační a derealizační syndrom býval považován za vzácnou poruchu, nověji se ale ukazuje, že jím trpí 1% až 2% populace. MKN-10 jej řadí mezi neurotické poruchy, DSM-IV mezi disociativní poruchy. Oba manuály shodně uvádějí neporušené testování reality, tzn. že nejde o psychotickou poruchu, osoba netrpí bludy a halucinacemi, svůj stav si uvědomuje, je jím značně znepokojena a obtěžována a zpravidla jej chce změnit.

Svůj stav se snaží popsat metaforicky (

Dituša (St, 2. 1. 2008 - 04:01)

Uáááááááá, nemůžu pokračovat v přerušeným spánku,tož jsem vás přelítla
Slavili jste tu pěkně:-).

Lily, doufám,že už jsi dvojnásobnou tetou?! Jsi šikula,zvládlas hlídání i náběhy na ataky,tak se pochval a odměň.

Jitko,co reakce na maily těm dvěma neznámým,bude kafčo:-) nebo kino...?

Pajko,teda jestli se pepča nelekla cinkání jehlicemi při pletení?! Achjo, mizérie,ale tys to rozdejchala,což je výhra.Nad ní.

Zuzo-tak tak, neměla jsi vysazovat.Chce to znovu a výdrž vydržovitou! AD mi před lety pomohla hned po počátečních nepříjemnostech v začátcích užívání.jen jsem postupem času přibrala,ale dr říkala,že jimi přímo to není,že tím zklidněním=větší chutí...no,ted to samé.Nebo i těmi svátky,ale 3 kg jsou jaksi přebytečná a já z toho smutná:-(.Musím s tím něco dělati.

Miss-jsi šibalka:-).A čo ,pomohlo buchnutie dverami?? Búchaj častejšie! Som bola s rodinou u známých cez Silvestrík.Docela pohoda,ataka neprisla,co som sa bala:-(.Mívam posledné dni taky myšlienky,že čo ked to či ono...a o smrti:-(.
Hodně k tomu přispělo ted pár zpráv o podivných -náhlých úmrtích lidí -dětí,tak si říká moje palice,co když...achjo.

Díky všem,co mi psali mailem přání.Přeji znovu vše dobré a pevné zdraví touto cestou chatovou.
A chatu přeji co nejvíce pozitivních pepkařů,málo lidí volajících o pomoc při atace ,víc legrace v rámci možností a žádné nepříjemnosti.

No a mám zas hlad:-(.

Lily (Út, 1. 1. 2008 - 20:01)

text

Pajka (Út, 1. 1. 2008 - 19:01)

Lamko, zdravím tě. Hezky se čte, že jsi v pořádku. Přeju Ti krásný rok...

Reklama

Přidat komentář