Reklama

červenání

KK (Út, 27. 11. 2012 - 10:11)

Ahojik, mám také ten problém, pokud se cítím být ve stresové situCI, OKAMŽITĚ mi obličej zaleje horko a začnou mi rudnou tváře a navíc mi sflekatí celé tělo. Mám možnost pracovat v televizi a nastartovat svou karieru, nicmene tohle mi to o dost koplikuje, mááte nějake typy? at uz makeup, masticky nebo proste doktora? mam na to 3 mesice, pomoc prosím

darek gunger (Čt, 18. 10. 2012 - 10:10)

Je mi 35 jsem cisnik .....na skole stredni kdyz jsem stal u tabule vzdy jsem zrudnul ...stacilo aby se me v lavici na neco zeptala a bylo to ... pak jse mi cervenani ztratilo asi na 10 let vse ok.nedavnojsem se dostal v praci do velice trapne situace kdy nebylo co k vysvetleni zacal jsem citit horko ve tvarich zacinal jsem rudnout ....bohuzel to neni vsechno jako by mi vypnul mozek nedokazu se soustredit nedam dohromady jednu vetu ....bohuzel to odstartovalo moje cervenani a tak staci obsluhovat dve holky ktere si povidaji a je to ... je to velice neprinemne ... uvazuji o zmene povolani ......

de (Po, 8. 10. 2012 - 17:10)

http://www.novinky.cz/zena/vztahy-a-sex/280885-co-muzum-pridava-na-atraktivite.html

Majda (St, 26. 9. 2012 - 23:09)

Já jsem červená pořád. Nevím v podstatě proč, ale když si to uvědomuji a třeba se s někým bavím atd., tak zrudnu ještě víc, dostane se mi to do hlavy, slyším svůj tep, nejde mi to mluvit atd. Je to těžký, ale věřím, že se to dá překonat :(

ANONYMKA (So, 15. 9. 2012 - 23:09)

Ahoj,
já zčervenám vždy, když komunikuji s více lidmi a hlavně tehdy, když říkám nějaký svůj názor. Jsem docela pěkná holka, ale mám asi nízké sebevědomí. Docela často se červenám třeba v práci, když mluvím s vedením. Nejhorší je, když mi to někdo řekne a směje se, že jsem celá rudá. Je mi fakt trapně. Chtěla bych s tím něco dělat. Uvědomuji si, že jsem nikdy nebyla společenský typ a teď když pracuji v menší firmě a denně mluvím s kolegy, tak je pro mě hrozně těžké, když vím, že při každé konverzaci, kdy se zapojím, tak zrudnu jak rak. Ale věřím, že svůj problém jednou zvládnu. Hodně zdaru všem!

sally9203 (Pá, 14. 9. 2012 - 15:09)

Zdravím všechny červenání je můj odvěký problém červenám se nejvíc při prezentaci před skupinou lidí nebo při referátu.Zatím se mi to moc nedaří ovládat ale doufám že se to zlepší také se bojím lidí a myslím že mám lehkou sociální fobii.

co.rine (Pá, 3. 8. 2012 - 20:08)

Jelikož jsem se celé roky červenala a stane se mi to občas i teď,mám k tomu co říct.Časem jsem vypracovala metodu úniku-pokud to šlo,a cítila jsem že to přijde/většinou třeba u stolu,nablízko s někým/tak jsem honem řekla:třeba ..jé,neteče někde voda..a šla jsem se jako podívat atd..možností je moc.Nejde to vždycky,ale dá se to nacvičit a občas případně i jen tímto únikem mysli lze červenání odvrátit.Jestli vás potěší cizí neštěstí,jednou jsem seděla s přáteli manželi v cukrárně,a dali jsme se do hovoru o nevěře a já tam zrudla jako rajče a utýct se nedalo.Bylo to hrozné tak jako tak a přitom mé svědomí bylo čisté jak lilie:).

SNouicek (Pá, 3. 8. 2012 - 18:08)

Taky mám problém s...Je v pořádku, že se červenáte, je to lidské, odpusťte si. Sama vím, jak je těžké přijmout červenání jako normální věc. Každý máme sami se sebou problémy a musíme je řešit. Každý se v průběhu svého života učí žít sám se sebou. Je to těžké, pro všechny, ale jde to. :) Je ve vás něco, co nedokážete přijmout. Zkuste nad sebou popřemýšlet, nad svým životem, co byste chtěla změnit, čeho se bojíte, proč některé věci nechcete, aby se děly, tak celkově. Chce to však trpělivost a hodně síly k tomu, podívat se do vlastní duše, ale hluboko v ní se nalézá poklad. ... Pokud nic nepomůže, můžete vyhledat psychologa, psychoterapeuta nebo regresní terapii :). Hodně zdaru, držím palce!

Olaf (Út, 31. 7. 2012 - 01:07)

Taky mám problém s červenáním se už na základce jsem proklínala,když mě učitelka vyvola přečíst něco před tabulí.Teď už pracuji mám rodinu,je mi třiatřicet a pořád se červenám.Nesnáším lidi kteří mě říkají jak moc se červenám a hlavně za to nenávidím sama sebe.

H3reTic (St, 13. 6. 2012 - 18:06)

jednoduse je to z cukru.... cukr zvisuje tlak krevni obeh vnitrni neklidnost samozrejme kdyz toho cukru prehanite.

Štefan (Ne, 8. 4. 2012 - 16:04)

Ahojte, tak jsem náhodou...Ahojte, pokusím se něco napsat. Problém s červenáním je stejný, jako jakákoliv jiná fóbie, strachy apd. Je to v hlavě toho, kdo má s tím problém a řeší to. Při terapii je potřeba se dostat s klientem do doby pravděpodobného vzniku-začátku těchto jevů. Někdy je potřeba mít terapeuta, aby počátek našel. Klient mnohdy neví co a jak hledat. Uvědomte si, že každý příběh má počátek, průběh a konec. Stejně tak nemoc, stejně tak fóbie či strachy. Pokud se neřeší počátek, tj. událost kdy se něco v hlavě pomocí silného neočekávaného děje spustilo a uložilo informaci do podvědomí, jako obrannou reakci těla před již prožitou stresovanou událostí, pak dochází tím, že si pokaždé uvědomuji svůj momentální problém, k většímu uvědomění si problému a to situaci neumí vyřešit. Jen si uvědomuji, že mám problém. Technika, jak si můžete pomoci, je následující. Mám problém s červenáním... co se mi v hlavě odehrává? jakou emoci u toho prožívám??. např. jsem zoufalý-á, jsem nasr...ný-ná, jsem něšťastný-ná. prosím najděte příměr k emoci, kterou v tu danou chvíli vnímáte. Př. když přednáším, tak cítím jak se červenám a bojím se že..., uvědomuji si, že se na mně všichni dívají a bojím se , že vidí jak se červenám. Důležité, je si uvědomit TU DANOU EMOCI v tu danou určitou chvíli. Pak si sedněte někde v klidu a opakujte. I přesto, že se bojím, že se všichni dívají jenom na mně když se červenám a mám z toho strach, přijímám ten strach, že se všichni na mně dívají. ..přesto-že cítím to zoufalství, jak se červenám a neumím se toho zbavit, přijímám to ZOUFALSTVÍ. Důležité je uvědomit si, že tyto emoce jsou vytvořeny vaší mysli a přijaty jako fakt vaší mysli. Proto je důležité nebojovat proti vlastní mysli, nemůžu nad sebou vyhrát, ale mohu příjmout svobodně své rozhodnutí se červenat, mít strach že se na mně všichni dívají apd. Přijímejte své omezující emoce tak dlouho, dokud si uvědomíte, že jste si je svobodně vybrali jako své vlastní programy. Pokud si je budete uvědomovat, jako své vlastní svobodné programy a ty svoji vlastní svobodnou mysli přijmete za své jako své, dojde k uvolnění bloků, které je v podvědomí uchovávaly. Je možné se ještě poklepávat na body, které uvolnění urychlí. Podívejte se na stánky EFT. Tady je přesný návod ke ztažení zdarma. http://www.eft.cz/ Věřte mi, funguje to naprosto skvěle. Takže kdo máte zájem, podívejte se na stránky, kdo máte zájem přijímejte své červenání. Omoluvám se všem, kdo si přečetli můj původní vstup a dále nic bližšího nenašli. Strávím dost času s klienty a raději řeším osobně, mohu reagovat na emoce klienta a rychleji najít řešení. Takže hodně zdaru. Jde to vyřešit a dokážete to určitě i vy.

Radek (Út, 20. 3. 2012 - 19:03)

Ahoj, já se červenám a není to tím, že bych se styděl, chci se zeptat jestli to není třeba tím, že mám astma a alergie nebo jestli to není stravou jsou i dny, kdy se nečervenám věčinou to bylo u moře nebo v nějakém lepším prostředí než je ČR.

Helena (Čt, 8. 3. 2012 - 17:03)

myslím že bohužel pomůže jen čas. Mně bude čtyřicet a už se léta nečervenám, jen třeba jednou za čtvrt roku, když je nějaká extrémně náročná situace, a to se dá zvládnout. Ale na SŠ jsem byla rudá jak rajče pořád. Stačilo aby na mě někdo promluvil. Nebo abych šla ulicí proti nějakému klukovi... no peklo. Myslím, že je to hodně o vlastní nejistotě, pocitu trapnosti. Je to nepříjemné, ale neumírá se na to, berte to tak, že jsou horší problémy :o)))

Radka (Čt, 8. 3. 2012 - 16:03)

Existují nějaké léky které by někomu fakt pomohli?

zuza (Čt, 8. 3. 2012 - 13:03)

Byli jste někdo na nějaké terapii? Regresní atd..? pomohlo něco?

Peťa 14 (Po, 27. 2. 2012 - 21:02)

Péťo 14, z žíly na čele...díky za takovýto podporující článek,hned si nepřipadán tak čevená..a s tou ofinou je to dobrý nápad,ale nevim jestli by se to zamlouvalo našim,protože se jim prý moc líbim s vlasama do culíku,ale tak je vidět zas to mé čelo(červenající se také a nyní i s tou žílou)..ráda bych se tím netrápila,ale nejhorší je,že si ze mě dělají dost srandu i spolužáci(červenající žilnatka,rajče s žilkou,,hele už má zase vidět tu žílu..apod.),to bych se pak nejradši propadla do země nebo vypařila..jak ráda bych byla tou černoškou,nebo hnědočeškou,to by bylo fajn..ale i tak ještě jednou díky.Peťa.

Drevokocúr (Pá, 24. 2. 2012 - 17:02)

Péťo 14, z žíly na čele si nic nedělej. To se dá v extrémním případě vyřešit delší ofinou. Co se týče červenání, tak v Tvém věku je zcela normální se červenat. Ostatně dokáži vyprovovat i svou mámu, že se taky umí červenat i v téměř 60 letech :-) Já se taky umím červenat. Ono proto jsme běloši, abychom měnili barvy. Když nám je blbě, jsme zelení. Když se dusíme, jsme modrý, když máme žloutenku, jsme žlutí a když se stydíme, jsme červení. A pak kdo je zde barevný. Kdybys byla černoškou nebo hnědočeškou, tak bys to řešit nemusela. Každopádně se tím netrap.. a červenání zdar! :-)

Peťa 14 (Pá, 24. 2. 2012 - 14:02)

Du du: Dej si do googlu.....ahoj,náhodou jsem narazila na tyto stránky o "červenání" a sem ráda,že nejsem sama kdo je skoro pořád červený jak rajče..i když už sem si na to červenání od dětství tak nějak zvykla,tak poslední dobou už i při menší námaze,předklonu,rozčílení,nebo i smíchu,nejenže sem hned červená,ale na čele mám hned velmi vystouplou žílu..,to je snad ještě horší než to červenání :-( ,,jen bych chtěla poradit,jak se té žíly dá nějak zbavit,vždyť se na sebe ani pomalu do zrcadla nemoho podívat,a usmát se..,takovou holku s vystouplou žílou určitě ani žádný kluk nebude chtít,,ach jo..,jen by mě zajímalo,jestli by na to zabíraly i nějaké prášky(jak bylo psáno v dřívějších příspěvkách),anebo třeba ta úprava jídelníčku?
Za jakoukoliv radu,pomoc budu opravdu moc ráda.Peťa.

Lůca (Čt, 16. 2. 2012 - 23:02)

..prosím,jak zmněnit...Du du: Dej si do googlu "Histaminová intolerance" a tam se dozvíš o jídelníčku vše. Ty potraviny se můžeš pokusit vysadit a hned uvidíš jestli se stav pleti zlepšil či ne. Třeba histaminová intolerance není tvůj problém. Já na změnu jídelníčku zatím neměla pevnou vůli :(

du du (So, 11. 2. 2012 - 04:02)

Brát antidepresiva kvůli.....prosím,jak zmněnit jídelníček?..můj život stojí taky za starou bačkoru,ale to vím-víno ne!vůbec alkohol a dráždivá jídla...to je známo,ale nic to neovlivní...

Reklama

Přidat komentář