Nedostatkem hořčíku trpí velký počet lidí
Jen v posledních deseti letech prokázaly tisíce vědeckých studií, že nedostatek hořčíku je u lidí velmi rozšířený. Jednou z příčin jsou umělá hnojiva, protože rostliny pak nemohou hořčík z půdy vstřebávat - nehledě na to, že hořčík je ztracen, nevypijeme-li vodu, v níž se potraviny máčely či vařily.
Dále je při některých nemocech potřeba hořčíku velice zvýšená, např. u průjmu, ledvinové nemoci, cukrovky, právě tak jako při požívání alkoholu. Vypití 4 polévkových lžic silného alkoholu zvýší spotřebu hořčíku 5x. Velké množství hořčíku vyžadují také ženy, jež užívají antikoncepční tablety a estrogeny.
Při podávání hořčíku ve formě potravinových doplňků však nelze očekávat trvalé výsledky, není-li současně přijímána vhodná strava a podáván vitamin B6.
Přírodními zdroji hořčíku jsou především fíky, citron, grapefruit, kukuřice, mandle, ořechy, semena, tmavá zelenina a jablka.
Komentáře
Jméno před uzenáčem napište pozpátku :)
Pokud by někdo měl zájem tak mi napište a zašlu odkaz kde objednat
- Odpovědět
Pošli odkaz