Nebezpečná tvorba hlenu
Většina moderních jídel a potravin je už uvařena nebo tepelně zpracovaná, sterilovaná, mražená, znovu ohřívaná atd. a jejich enzymy jsou už zničené. Proteinové řetězce a mastné kyseliny jsou tedy těsně shluknuty a neobsahují žádné samotrávicí enzymy. Přijímáme proteiny a tuky a snažíme se je v žaludku odbourat; ale bez enzymů a jiných faktorů, které jsou při rozkládání těchto látek podstatné.
Místo aby byly tyto denaturované částečky potravy v žaludku správně stráveny, dostávají se dál do tenkého střeva nerozložené (nestrávené) a odtud do krevního oběhu pomocí činnosti mikroorganismů jako candida, E. coli atd., které umožňují nestráveným proteinům proniknout do krve. Tak se zhroutí nejen bariéra filtru mezi střevem a krví, ale i imunitní dozor.
Obzvlášť takové zdravotní potíže jako kolitida, syndrom podrážděného střeva, enterokolitida a břišní potíže jsou náznakem, že ve střevě, zvláště v tenkém střevě, je značný zánět i velké množství hlenových usazenin, infikovaných patogeny a jinými toxiny.
Vytvoří se pseudostřevní stěna, ve skutečnosti silná vrstva hlenu a vláknitého materiálu, která je vytvořená z živých a mrtvých baktérií, hub a enterovirů. Jakmile odumřou, vždycky nezmizí, ale zůstávají jako mrtvá hmota; pak zvápenatí a ztvrdnou, čímž vytvoří obložení z pseudotkání nalepené na skutečné střevní stěně. Zde se dobře daří velkému počtu nepříjemných mikroorganismů.
Arterioskleróza, roztroušená skleróza, mukopolysacharidové onemocnění, cysty atd., jsou různá stadia téhož procesu hromadění hlenu a toxinů v různých tělesných orgánech a systémech.
Dodáním enzymů např. formou čerstvého zeleninového salátu ke každému koncentrovanému jídlu můžeme napomoci trávicímu procesu a omezit tvorbu hlenu.
Komentáře
ty malé "ledvinky" se mi dělají také, občas, už od dětství, myslím, že to není nic vážného, taky ale nevím, o co se přesně jedná...
Proteinové řetězce a mastné kyseliny jsou tedy těsně shluknuty a neobsahují žádné samotrávicí enzymy. - ZA CELOU DOBU SVÉHO STUDIA PŘÍRODNÍCH VĚD JSEM O NIČEM JAKO SAMOTRÁVICÍ ENZYMY NESLYŠELA. V GOOGLU JSEM DALA VYHLEDAT VÝRAZ "SAMOTRÁvICÍ ENZYMY" A NAŠLO MI TO POUZE JEDEN ODKAZ - TENTO ČLÁNEK. I TO SVĚDČÍ O TOM, ŽE NIC TAKOVÉHO NEEXISTUJE A JE TO VÝMYSL / NESMYSL AUTORA ČLÁNKU.
3) Přijímáme proteiny a tuky a snažíme se je v žaludku odbourat; ale bez enzymů a jiných faktorů, které jsou při rozkládání těchto látek podstatné. - VŠECHNY ENZYMY POTŘEBNÉ K ROZKLÁDÁNÍ CUKRŮ, TUKŮ A BÍLKOVIN JSOU PŘÍTOMNY V TRÁVICÍM TRAKTU, NIC TAKOVÉHO SE NEVSTŘEBÁVÁ POTRAVOU.
4) Místo aby byly tyto denaturované částečky potravy v žaludku správně stráveny, dostávají se dál do tenkého střeva nerozložené (nestrávené) a odtud do krevního oběhu pomocí činnosti mikroorganismů jako candida, E. coli atd., které umožňují nestráveným proteinům proniknout do krve. Tak se zhroutí nejen bariéra filtru mezi střevem a krví, ale i imunitní dozor.
DENATUROVANÉ BÍLKOVINY - TO JSOU NAPŘ. POVAŘENÉ. ALE TO NEZNAMENÁ, ŽE JSOU ŠPATNÉ. NESTRÁVÍ SE UPLNĚ VŠECHNY BÍLKOVINY A POLYSACHARIDY, TY POTOM PŘEJDOU NESTRÁVENÉ DÁL DO STŘEVA. DO KREVNÍHO OBĚHU SE NAVÍC TAK VELKÉ MOLEKULY JAKO JSOU BÍLKOVINY NEMOHOU DOSTAT PŘES STŘEVNÍ STĚNU, TO BY MUSELA BÝT UŽ NĚJAKÁ VÁŽNÁ CHOROBA. BAKTERIE CANDIDA I ESCHERICHIA COLI JSOU VE STŘEVECH PŘIROZENĚ A MAJÍ TAM SVOJI ROLI. DŮLEŽITÝ JE POMĚR JEDNOTLIVÝCH TYPŮ BAKTERIÍ, JINAK JSOU TŘEBA PRŮJMY NEBO JINÉ CHOROBY.
5) Vytvoří se pseudostřevní stěna, ve skutečnosti silná vrstva hlenu a vláknitého materiálu, která je vytvořená z živých a mrtvých baktérií, hub a enterovirů. Jakmile odumřou, vždycky nezmizí, ale zůstávají jako mrtvá hmota; pak zvápenatí a ztvrdnou, čímž vytvoří obložení z pseudotkání nalepené na skutečné střevní stěně. Zde se dobře daří velkému počtu nepříjemných mikroorganismů.
TOHLE JSEM NEMĚLA MOŽNOST JEŠTĚ PODROBNĚJI NASTUDOVAT, ALE VZHLEDEM K VÝŠE UVEDENÝM NESMYSLŮM LZE PŘEDPOKLÁDAT, ŽE TO BUDE NĚCO OBDOBNÉHO.
JE MOŽNÉ, ŽE NESTRÁVENÉ ZBYTKY TAM PAK VYTVÁŘÍ DOHROMADY JAKÝSI HLEN, ZÁROVEŇ TAM ALE PROBÍHAJÍ I FERMENTAČNÍ POCHODY, TAKŽE TO TVRDNUTÍ A TO, ŽE TO TAM ZŮSTÁVÁ NAPOŘÁD SE MI MOC NEZDÁ.
6) Dodáním enzymů např. formou čerstvého zeleninového salátu ke každému koncentrovanému jídlu můžeme napomoci trávicímu procesu a omezit tvorbu hlenu.
TADY NEBUDOU TOLIK FUNGOVAT TY ENZYMY ZE ZELENINY PROTI TVORBĚ HLENU, ALE SPÍŠ TO, ŽE ZELENINA OBSAHUJE VELKÉ MNOŽSTVÍ VLÁKNINY, KTERÁ V ŽIVOČIŠNÝCH POTRAVINÁCH NENÍ VŮBEC. VLÁKNINA TY STŘEVA PROČISTÍ HLAVNĚ MECHANICKY. TAKÉ JE MOŽNÉ, ŽE NA SEBE NAVÁŽE MOŽNÁ I NĚJAKÉ ŠKODLIVÉ LÁTKY.
Takže čtenáři s nebiologickým vzděláním pozor - i na netu se vyskytují úplné nesmysly...
Velice často se nám Candida usadila na hlasivkách a nemohly jsme mluvit, polykat.
Dále si myslím, že "napadením" sliznic se nám candida dostala až do plic a začaly jsme obě mít problém s dýcháním.
cti tu:
http://www.makrobiotika.info/index.php/topic,280.0.html
o panu simovi http://www.e-knihovnicka.cz/nej/06_bylinky/sima.htm
tez napsal knihu, ktera se da koupit u nej a nebo pujcit v prazske mestske knihovne.
mám s nimi od vých 13 let problémy)... Chtěla jsem se tě zeptat na tu bezlepkovou dietu, jak dlouho by se měla držet a nebo co by jiného, krom této diety mohlo pomoci...? S doktorem se o tom už raději ani nebavím,pač jsem zjistila, že to smysl nemá, nepsal by mi další prášky a o ničem... Díky moc
je!!! Jinak bych nemohla existovat, nos mám z dětství křupnutý po úraze, přepážka v háji,tímto chrapot,atd atd...tuto jógu provádějte, budete čistí !!!!! J.
DEKUJI VAM
http://www.zdrave-koloidni-stribro.cz/
poslední dva měsíce mám rýmu. Zpočátku jsem si myslela, že jde o typickou alergickou rýmu, ale napomáhá ani Zirtec a Nasobec. Sliznici mám suchou a velmi podrážděnou a nateklou. Posledních 14 dní smrkám hnědo krvavé hleny (týká se většinou pouze pravé nosní dírky). Teploty nemám - pouze mírné bolesti hlavy a v pravé části nosní dutiny. Nevíte nědo, co by to mohlo být? Mám zajít k obvodní lékařce?
Díky moc za radu.
na čištění uší a potom si je strčte
co nejdál do nosu ,jde až že vykukují
dva centimetry,vlezte si na 15 minut ,
do vany do horké vody a uvidíte ,jak potečou nudle.
potom si denně vyplachujte mořskou solí nos malou injekční stříkačkou.aby vám
patrem vyteklo do krku ,rozdělám půlku
lžičky mořské soli v trošce vody.
V unoru jsem prechodil chripku a od dubna jsem se do sprna trapil tvorenim hlenu v nosu a padal do krku,Uz jsem nedoufal ze to zmizi,,Zkousel jsem vse a nic nepomahalo,doktory v Usa leky atd,,Pak jsem prisel na tento odkaz a tu jsem vycetl pouzit morskou sul denne a upravit jidlo a by se zamezilo tvoreni hlenu,
VYSledek !!!zabral za tri az 5 dnu,,Jsme to zase ja a proto se tu s vami chci podelit o radost!!!
1)rano do vlazne vody lzici morske soli jemne a nasavat do nosu asi 3 x po sobe a uvidite jak se vycistite hned,
2) dulezite upravit jidelnicek zadne mlecne vyrobky,zdane prepalete tuky a tucne jidla a
3) ke kazdemu jidlu talir zeleninoveho salatu aby Vam vytvoril ty enzymy!!
4 ) 3 l vody denne
a mysli ze vysledek ucitite brzo
spozdravem Jerry USa
- Odpovědět
Pošli odkaz