Reklama

Panická porucha

Pajka (Po, 10. 3. 2008 - 21:03)

Jano,mrkni se na stránky www.lundbeck.cz do sekce pro veřejnost, aby ses dověděla víc, o panické poruše. Antidepresiva sednou každému jiná,ale přejdi když tak na Panickou poruchu PP8,tam zareagují lidé, kteří berou Apo-Parox. Hodně zdraví. Jsi mladá a PP máš krátce, budeš zdravá.Prospěl by Ti možná i psycholog, stačí někdy i jen pár sezení, aby se člověk zorientoval a uvědomil si příčiny své poruchy i to,co v životním stylu prospívá a co naopak škodí.

Jana (Po, 10. 3. 2008 - 19:03)

Ahoj, mám 26 let, tříletou dcerku a už to budou skoro dva roky, co jsem poprvé měla záchvat. Slabost, bušení stdce, křeče. Nějakou dobu jsem chodila po vyšetřeních, během půl roku několikrát odvezena rychlou pro kolaps. Už jsem se bála vyjít ven mezi lidi. Jej jsem ležela, o malou a domácnost se mi starala maminka. Brala jsem neurol. Po půl roce mi na emg zjistili neurovegetativní tetanii, tak k neurolu přibilo ještě magnézko. Pak jsem si překopala život, odstěhovala se na druhou stranu republiky, našla si nového přítele a vše skončilo. když přišla nějaká ataka, zašlapala jsem jí do země. Naučila jsem se to ovládat. Stačilo pochopit, že i když mi připadá, že umřu nebo dostanu infarkt, není to tak. Že to není smrtelné a dá se to ovládnout pozitivním myšlením. jenže po půl roce přišly záchvaty znovu a trošku jiné. S obrovskou úzkostí a katastrofickými myšlenkami, jako bych bláznila. Začala jsem brát zase Neurol, abych to zvládla. Několik denně. Dnes jsem byla poprvé u psychiatra. Řekl mi, že trpím panickou poruchou a předepsal APO-PAROX. Chtěla bych se hlavně zeptat, jestli má někdo s tímto přípravkem zkušenosti. Děkuji moc a všem držím pěstičky Jana

Pajka (So, 8. 3. 2008 - 17:03)

Martino, to je mi líto, že se Tě PP tak urputně drží. Přemýšlím, jestli těch léků nebylo za dva roky příliš moc druhů. A taky, jestli je dobře je brát nárazově. jestli bys je neměla brát pravidelně a ubírat, až se Tvůj stav dlouhodobě zklidní. Mnoha lidem pomohla intenzivní léčba, buď denní stacionář anebo pobyt v léčebně. V Praze je vyhlášený odborník MUDr.Praško, ale i v jiných větších městech lze absolvovat intenzivní terapii. Za pokus by to asi stálo, ne? Nemáš co ztratit, taková léčba rozhodně neublíží a pokud rovnou neuzdraví, zdravotní stav určitě zlepší.

martina (So, 8. 3. 2008 - 16:03)

ahojte.Panickou poruchou trpím druhý rok.Užívala som od Neurolu,cez Paroxetin,Helex,lieky na spanie, až po Seroxat,pritom injekcie na ukludnenie a diazepam,xanax,lexaurin a nie a nie to byť lepšie.Neviem ako dalej,velmi sa bojím a neviem sa toho zbaviť.Bojím sa,že sa nevyliečim.Cítam vela kníh o biblii,o pozitívnom myslení ,miluj svoj život atd.Chodím na posedenia psychologičke a aj psychiatričke.Niekedy je to dobré,nepotrebujem sedatíva 3 -4 dni,ale potom zrazu bum a som na dne.Prosím poradte mi ako to zvládnuť a či sa z toho dá vobec vyliečiť.Mám 26 rokov a som zúfalá.Dakujem.Môžte mi prosim napísať aj na moj mejl tiacarerre"pobox.sk,dakujem

M (So, 8. 3. 2008 - 15:03)

Ahoj Halko,jak dlouho máš PP? Nelepší se to? Zkoušela jsi někoho jako psychologa, oni poradí, jak se k tomu stavět a chovat, když to na tebe přijde. A taky říkají, že to může úplně odejít. Jen to nevzdávat a začít myslet pozitivně. Když to na tebe přijde, tak začít správně dýchat a říkat si pozitivní věci, jako že to nic není a že to přejde a že jsi silná a zvládneš to. Já vím, že je to těžké, prožívám to také,ale naučili mě, že to máme vše v hlavě a je jen na nás se toho zbavit. Mysl je silná a my se musíme skoro naučit si přeprogramovat mozek.

M (Pá, 7. 3. 2008 - 19:03)

Ahoj Pajko a Halko,
Díky za odpověd.I když se člověk zbaví jednoho, tak vás překvapí a zároven vyděsí další a proto je možná těžké se toho zbavit všeho naráz. Na ty stránky se hned mrknu, díky Pajko. A Halko, určitě to nevzdávej! A nemusíš vyhledávat psychiatra, ale určitě zkus psychologa.

Halka pro M (Pá, 7. 3. 2008 - 17:03)

Ahojky taky jsem párkrát zažila paniku a dnes jsem zkončila na psychiatrii. Napsal mi doktor Cipralex, ale bojím se vedlejších účinků léků. Nemám už sílu něco zkoušet. Ty pocity co máš ty, mám úplně stejné.

Halka (Pá, 7. 3. 2008 - 17:03)

Ahojky taky jsem párkrát zažila paniku a dnes jsem zkončila na psychiatrii. Napsal mi doktor Cipralex, ale bojím se vedlejších účinků léků. Nemám už sílu něco zkoušet. Ty pocity co máš ty, mám úplně stejné.

Pajka (Pá, 7. 3. 2008 - 16:03)

M, co vše patří k panické poruše je moc hezky popsáno na stránkách www.lundbeck.cz v sekci pro veřejnost. Pro moho lidí je tam i stručný "manuál" jak pro trpící, tak pro jejich blízké. Třeba pomůže zorientovat se i Tobě. Hodně štěstí.

M (Pá, 7. 3. 2008 - 13:03)

Ahoj,poprvé jsem měla panickou poruchu před půl rokem. Chodím k psych., myslím, že jich nemám již tolik,trochu se to uklidnilo. Měla jsem všelijaké příznaky od bušení srdce, po mravenčení rukou atd. Je to ale asi měsíc, co mám tlaky v hlavě,točí se mi hlava,cítím se na omdlení a někdy to je tak celý den, i když si lehnu. Prožil někdo podobný příznak? Otravuji s tím svého lékaře, ale on tvrdí, že to patří k panické por. Díky.

M (Pá, 7. 3. 2008 - 13:03)

Ahoj,poprvé jsem měla panickou poruchu před půl rokem. Chodím k psych., myslím, že jich nemám již tolik,trochu se to uklidnilo. Měla jsem všelijaké příznaky od bušení srdce, po mravenčení rukou atd. Je to ale asi měsíc, co mám tlaky v hlavě,točí se mi hlava,cítím se na omdlení a někdy to je tak celý den, i když si lehnu. Prožil někdo podobný příznak? Otravuji s tím svého lékaře, ale on tvrdí, že to patří k panické por. Díky.

XXX (Ne, 2. 3. 2008 - 14:03)

Homeopatika na uzkost jsou BLBOST a NESMYSL ! CHodil jsem k homeopatovi-odbornikovi dost znamemu a sam me odeslal na psych. Homeopatika na uzkost jsou blbost.

Richard (St, 27. 2. 2008 - 22:02)

Ahoj, ja som trpel panickou poruchou , a je to prec, daj si predpisat Cipralex a Frontin 0,5. 2 tyzdne su tazke ale potom pecka, ver mi, teraz uz len frontin beriem podla potreby, ale take potreby uz nemam. Prajem skore vyzdravenie

darija (Út, 26. 2. 2008 - 18:02)

Ahoj vsichni. hodne mne zaujalo to ze je mozne na panickou poruchu uzivat homeopatikum. to sem opravdu nevedela. Ignatia amara 15 a argentum nitricum 15 se daji koupit i volne v lekarne? ja se lecila tri roky u psychiatra, ktery mi rekl, ze uz nikdy nebudu moct bez tech leku zit. ja je vysadila a ted se snazim zvladnout to jem s psychologem, co je hodne tazke. ucim se dychat do branice(bricha) a celkem se mi ulevuje. ale o tehle homeopatikach sem zatim neslysela... muzete mi poradit? dekuju... darija

Návštěvník (So, 23. 2. 2008 - 23:02)

Na velkou úzkost bych doporučila homeopatika, nejsou na předpis, protože to nejsou klasické chemické léky a pomáhají, vím to z vlastní zkušenosti. IGNATIA AMARA 15 a ARGENTUM NITRICUM 15. 3 kuličky pomalu rozpustit v ústech, 15 minut nejíst, nepít. A najít si dobrého psychoanalytika, aby našel prapůvodní příčinu psych. obtíží. Držím palce.

Petra (St, 20. 2. 2008 - 21:02)

Jirko, Pajka ti to moc pěkně napsala, líp bych to nedovedla. Za sebe ti také přeji hodně zdraví a štěstí. Drž se... a bojuj! A ať už je jenom líp :-)

Pajka (St, 20. 2. 2008 - 21:02)

Jirko, podívej se na odkazy v mém příspěvku z 18.2.2008 a pak, zdá se, že léky nestačí. Chtělo by to intenzivnější terapii. Chodíš k psychologovi? Nebo co zkusit léčebnu? Je potřeba, aby ses přestal své úzkosti bát, naučil se ji dostávat pod kontrolu, dokázal strach rozdýchat, trénoval relaxační techniky, roli hraje změna životního stylu, umění odpočívat atd. Taky lázně, např. v Jeseníku jsou zaměřeny na psychiku. Jestli Tě to utěší, Diazepam byl taky 20 let látkou, která mě držela nad vodou, PP i agorafobii mám 40 let, tehdy ani neměly jméno, ale já jim často na to jméno přijít nemůžu :-) Snaž se hledat pozitivní impulzy a minimalizovat to, co Ti škodí. současně se snaž nevyhýbat situacím, ve kterých se bojíš, překonávej strach a on postupně ustoupí. Jde to pomalu, zvláště nám, kterým tyhle potíže díky neznalosti diagnózy a nesprávné nebo žádné terapie zchronizovaly. Jo a nezapomínej na pohyb, zdravý až do zpoceného těla a taky lásku, milování, vše vyplavuje hormony, které nedávají PP šanci. Za sebemenší úspěch se pochval a odměň.
Hodně zdraví a štěstí.

karolina (St, 20. 2. 2008 - 19:02)

ahoj Jirko, jake beres leky?

karolina (St, 20. 2. 2008 - 19:02)

ahoj Jirko, jake beres leky?

Jirka (St, 20. 2. 2008 - 18:02)

Ahoj.Mam agorafobiji a paniku a už to nemuzu zvládnout.je mi 50 a trpím uz 20 let.Za mládí mi doktor říkal,že mi to dělají změny počasí a psal mi diazepan.Nějak jsem to zvládal.Ted už chodím na psychyatriji a až ted vím,co mi vlastně je.Beru léky ale už to nepomáhá.Srdce už nebuší,ale už to nezvládám v práci ani doma.Je mi stále slabo,únava a nemůžu jít dál od domu.Když přeci jen zvládnu paniku a někam si musím zajít,je mi hodně slabo,nemůžu zvládnout dech a panika mi příjde.Když se ráno probudím,mám každý den stres a vypadá to,že už do práce nedojdu.Lékaři jsem to vše řekl,beru léky,ale nepomáhá to.Poradí mi někdo kdo si to prožil? Díky Jirka.

Reklama

Přidat komentář