Reklama

Panická porucha

Lucka (St, 4. 1. 2012 - 18:01)

Ahoj Luci,
tak to je docela...Ahoj Jani...S tou prochazkou to je dobrý nápad..Ja když citim,že to na mne jde tak se snažím nějak zaměstnat abych na to co nejméně myslela ale někdy mam pocit,že se scvoknu ale pak je to OK :)

Jana (Út, 3. 1. 2012 - 20:01)

Ahoj Jani..No ja to myslim...Ahoj Luci,
tak to je docela brutální.
Z mých zkušeností doktoři diagnostikují psychický problém až na posledním místě a až když opravdu, OPRAVDU nic nevyšťourají, tak jsou ochotní to připustit.
Myslím, že tohle je hodně těžká otázka. Záleží na tvým uvážení. Já když to na mne hodně jde, tak většinou musím z domu ven na čerstvý vzduch a projít se a když je mi lépe, tak je to PP. Druhé stadium je Lexaurin a třetí je prostě se nechat odvézt do nemocnice a oni mě zkontrolujou a něco mi píchnou. Tohle se mi stává tak jednou za rok a půl, takže to celkem jde.
Říkám si, že zdravotko si poctivě platím, nekouřím a nepiju a tak prostě každý máme něco no.
Ten případ s tvými kamarády si myslím, že je ojedinělý. Nic lepšího než pravidelné lékařské prohlídky a častý sport doporučit nemůžu :-), ale opravdu to zabírá. Laicky tvrdím svému mozečku, že nemocný člověk sportovat nemůže :-D!

Lucka (Út, 3. 1. 2012 - 13:01)

Ahoj Luci,
jak to myslíš,...Ahoj Jani..No ja to myslim tak,že momentálně pokaždy když mě něco boli tak si řikam že to je PP ale co když mi něco opravdu bude a ja to budu přikládat PP a prostě to nepoznam...mam problem stim,že moji dva kamaradi měli embolii plic a doktoři je poslali k psych. s tim že maj PP...
Děkuji moc za odpověď :)

Jana (Pá, 30. 12. 2011 - 20:12)

Zdravím...Prosila bych o...Ahoj Luci,
jak to myslíš, když ti něco je? Myslíš třeba bolesti na hrudi nebo mrazení a tak, nebo klasické nemoci. Jestli tyhle stavy pořád máš, tak by ti to nemělo moc zabírat ne?
Jinak jako pomoc vidím pravidelné lékařské prohlídky, ty ti vnesou do duše klid. Taky se na to po Novém roce chystám :-)

Jana (Pá, 30. 12. 2011 - 20:12)

Ahoj lidičky,
já trpím PP od roku 2006 zhruba. Bodla mne včela a měla jsem svůj první záchvat. Od té doby se to zpouští naprosto nečekaně kdykoliv. Strach ze smrti a z nemocí mi začal pěkně ovlivňovat život a připadám si jak hypochondr. Zkusila jsem všechno možné včetně relaxace a Kineziologie, ale nic nepomohlo. Teď jsem na AD - konkrétně Cipralexu už půl roku a bylo mi celkem fajn. Nicméně dnes jsem od rána bojovala se záchvatem a před hodinkou jsem si musela vzít Lexaurin.
Líbily by se mi nějaké tipy, jak to zvládáte vy ostatní. Tohle forum jsem si našla přes Google a jsem ráda, že v tom nejsem sama :-), i když to samozřejmě nikomu nepřeju, to ani náhodou!

Lucka (Pá, 30. 12. 2011 - 15:12)

Zdravím...Prosila bych o radu,je mi 22 a od 18 trpím touto poruchou chtěla bych se zeptat někoho kdo má s tímto zkušenosti..Dnes už je to celkem ok beru apo parox a když mi něco je tak si řeknu že to je tou poruchou ale někdy si říkám co když nepoznám panickou ataku od toho když mi něco opravdu je prosímm ted mam problémi z dychaním a už dva lide z meho okoli zemřeli na embolii plic protože je lekaři poslali k psychologovi s tim že maj panickou poruchu asi se zbláznim tou nejistotou

michael (Ne, 11. 12. 2011 - 12:12)

Ivano, nejde mi o to mít...presne tak o závislosti muže kždej mluvit jinak a když te vnoci probodi , aacne se ti tlak zvyšovyt zo 120 na 200 a cítiš že odchZíš - JEDNODUšE KONčíš KDYž OKAMžITE NEVEMEš aLPRAZOLAM TK JE TI JEDNO JAK TO BUDEš VYSADZOVAT PROTOZE TET TI JDE O žIVOT

WraithQueen (So, 26. 11. 2011 - 12:11)

Nevím, jestli to byla PP,...Byla jsem na EKG druhý den a bylo zcela v pořádku. Jediné, co bylo zvýšené byla srdeční frekvence.

Lilly (Pá, 25. 11. 2011 - 21:11)

Zdravím všechny.
Mám...Nevím, jestli to byla PP, ten tlak by sekl s každým. Problém vidím v tom vysokém diastolickém tlaku. Spíš bych šla na vyšetření srdce.

WraithQueen (Pá, 25. 11. 2011 - 12:11)

Zdravím všechny.
Mám takový menší problém. Udělalo se mi v práci špatně. Nejdříve na zvracení. Pak se mi začala motat hlava. Neudržela jsem sama na nohou a téměř okamžitě šla k zemi. Začala jsem šíleně hyperventilovat. Dala se do mě zimnice a měla jsem křeče v rukou. Strašně se mi svíral hrudník. Měla jsem pocit, že mi explodují plíce a vybouchne srdce. Bála jsem se zavřít oči, protože v ten okamžik jsem měla šílený strach, že umřu (ač se smrti nebojím). Nedokážu odhadnout, jak dlouho to trvalo. Kolegyně v práci mi měřily 2x tlak (dělám ve zdravotnictví), údajně jsem měla během té příhody 150 na 120. V okamžik, kdy někoho napadlo mě začít zahřívat tunou dek se mi postupně srovnal dech a tlak mi klesl. Trvalo však ještě asi 2 hodiny, než jsem byla schopná se sama postavit. Další týden jsem byla neuvěřitelně vyčerpaná (dnes je to dva týdny a cítím častěji úzkosti a i zvláštní tlak na hrudi).
Závodní lékařka mi řekla, že to byla panická ataka a že pravděpodobně trpím Panickou poruchou. Nezávisle na lékařce mi to potvrdila i moje psychiatrička (problémy s úzkostmi,sebepoškozováním). Ale psycholožka s tím nesouhlasí, že prý to bylo jen vyčerpání.
Já nevím. Je pravda, že jsem se poslední dobou hooodně přepínala. Ale všechny i předešlé symtomy by diagnoze odpovídaly.
Jak to vidíte vy???? Docela by mě zajímalo zda teda se mnou něco je nebo ne.

Šárka (Pá, 11. 11. 2011 - 22:11)

Račte si přestoupit na...Prosím??? Co to je za odpověď.

Vážení ! (Pá, 11. 11. 2011 - 16:11)

Ahoj, 1,5 roku trpím PP....Račte si přestoupit na 13-ku tady už nic nejede ! :)) PP 13

Šárka (Pá, 11. 11. 2011 - 14:11)

Ahoj, 1,5 roku trpím PP. Občas mimo záchvatů jsme mívala střevní potíže, bušení srdce a třes. Poslední 3 měsíce mě denně bolí a píchá v hlavě, mám pocit že se udusím. Beru Mirzaten. Chtěla jsem se zeptat zda je možné že ty bolesti hlavy jsou k nervům a ta dušnost taky? Díky

Vendulka (St, 9. 11. 2011 - 19:11)

Všechny Vás tady zdravím, trpím PP asi něco přes půl roku. Terpve nedávno jsem to začala řešit a zašla s tím k mamině psychiatričce. Ta mi napsala Citalon 20mg. První půl tabletky jsem měla včera a den v pohodě, ale noc hrozna.Propotila sem nekolik tryček, pořád jsem byla na WC, třásla jsem se no hrůza. Dneska jsem to ráno zavolala doktorce a ona mi řekla že si mám vzít jen čtvrtku. Tak jsem si dneska vzala jen čtvrtku a cely den mi je teda dost hrozne:( Ale dočetla jsem se tady u mnohla lidí, že někdy prvních pár dnu to může být i horší, než prášky sednou, tak bojuju a nějak to vydržím.
Jinak všem přeju at se s tim poperete:)) Už se teším až me bude zase dobře:)

DrA (Čt, 3. 11. 2011 - 11:11)

Zdielam velmi fajn dokument:
Trpíte záchvaty panické úzkosti? Příručka pro lidi trpící panickou poruchou.

Dr. A.

Súbor:
https://docs.google.com/open?id=0B783z7R74l75YTk0ZTU2MzItNzFhZS00NTM5LTk0ZjAtNzFmMTY2NzRhNzM4

reny (Út, 1. 11. 2011 - 20:11)

Najdi si něco o depresi a úzkostných stavech.Nejlíp by bylo kdyby jsi tohle všechno přesně takhle řekl psychiatrovi.Fakt se s tím sám netrap a něco se sebou dělej určitě ti doktor pomůže.Držím palce a věř že bude líp.Nejsi první ani poslední kdo je psychicky v hajzlu ale musíš pro to něco udělat sám.Držím moc palce.

Petr (Út, 1. 11. 2011 - 01:11)

Zdravim, nevim jestli jsem píšu správně, ale potřebuji od někoho poradit. Býval jsem hrozně aktivní, bavící se a ambiciozní člověk. Nicméně posledních 5 let většinu času jenom proležim nebo prospím, všechno mi dělá strašné problémy a vše mě hrozně stresuje. Nechci už ani chodit mezi lidi, protože vypadám naprosto hrozně, jsem bílý jak stěna a mám hrozné kruhy pod očima jak nějaký narkoman. Navíc se po většinu dne cítím naprosto hrozně, mám problém se soutředěním, jsem odtažitý, citově naprosto chladný, vůbec se nedokážu uvolnit, mám ze všeho strach,nemám sebevědomí a na nic si nevěřím, tíží mě naprosto hrozné a úzkosné myšlenky, kterých se nedokážu zbavit. Jako bych se nevyznal ani sám v sobě. Prostě můj život je v troskách a nevím jak dál. Nemám žadný smysl života: práce co dělám mě nebaví, přítelkyni nemám a dokonce se bojím s někým navázat vztah, protože se domnívám, že se mnou stejně nikdo nevydrží, ani koníčky už mě nebaví. Jako by se mi prostě nic v životě nedařilo... V poslední době nedokážu vůbec myslet pozitivně. Dokonce mi někdy hlavou probíhá, že možná by bylo nejlepší vůbec nežít. Děkuji za rady

líza (Ne, 30. 10. 2011 - 00:10)

Zdravím
na úvod napíšu...TO PISKOTEK: ahoj, zkusila bych zjistit, k jakým odborníkům dochází, hlavně psychiatra, pokud má dobré jméno, tak bych zkusila změnit medikaci, a byla ta kamarádka na testech? já na tom byla hodně špatně, ale s léky můžu žít normální život...

Verča (Čt, 13. 10. 2011 - 08:10)

Koupím neuroly,diazepany i...Neuroly a Diazepamy zaberou jak na co,jsou návykové, je to hroznej risk. Pokud trpíš záchvaty panické poruchy, tak je nejlepší si vážně dojít k psychiatrovi, a ten ti napíše lék co se k tobě bude nejvíce hodit, a věř tomu že zabere. Neuroly a diazepamy NIC NEŘEŠÍ! Já sama trpím Panickou poruchou už několik let,a opravdu se není za co stydět - dnes tím trpí hodně lidí. Psychiatrička mi napsala léky a s těmi se dá žít takřka úplně bez potíží. Panickou poruchu primárně léčí léky obsahující citalopram a podobně (co mi říkala lékařka).

pája (St, 5. 10. 2011 - 15:10)

Dobrý den.Já mám panickou...Ahoj,můžu ti doporučit setkání s charismatickým knězem Jamesem Manijakalem, na jehož modlitebním programu jsem byla o prázdninách a při němž jsem byla uzdravena z depresí a byli tam lidé udraveni jak z psychických nemocí (např.schizofrenie) tak i tělesných (různé druhy rakoviny). Mimořádné setkání s tímto výjimečným člověkem bude 8.10.2011 v Praze 9-Liebeň, Podvinný Mlýn, Sportovní hala Arény Sparta, vstup je volný!!!, tak tam určitě zajdi a vem s sebou ještě někoho, kdo má nějaký problém, určitě mu to pomůže. Přeji ti uzdravení, protože vím, že skrze tohoto člověka je možné.

Reklama

Přidat komentář