Kocovině po svařáku lze předejít
A právě v případě druhého horkého moku, jenž umí zbavit pocitu chladu nejen ruce třímající sklenici, ale také při tradičním putování po vánočních tržištích a svátečně osvětlených ulicích proteplit trávicí trakt, mohou být následky jeho neumírněné konzumace značně nemilé. Krutá jsou pak obzvlášť rána, kdy se s kocovinou snoubí vytrvalé bolesti hlavy a neuhasitelná žízeň.
Přitom se dá nepříznivým účinkům svařáku poměrně snadno předejít. Jak totiž zjistili mnichovští odborníci na výživu, stačí zapomenout na cukr. Právě kombinace alkoholu a tohoto přírodního sladidla se stává jakýmsi spouštěcím mechanismem, který si pak dokáže neblaze pohrát s lidským organismem. Každý milovník svařeného vína by proto jím měl podstatně šetřit a k přípravě vřelého nápoje používat výhradně kvalitní druhy, které už samy o sobě chutnají sladce v přirozeném stavu.
Zdroj: Plus
Komentáře
chuť na další a jsem ráda, když skončím u tří. Ale mám
dobrý pocit, je to fajn zahřívadlo. Ještě je dobrý ovocný čaj s griotkou.
chuť na další a jsem ráda, když skončím u tří. Ale mám
dobrý pocit, je to fajn zahřívadlo. Ještě je dobrý ovocný čaj s griotkou.
- Odpovědět
Pošli odkaz